Міжнародна комісія лікарів вважає, що у Тимошенко немає протипоказань для відвідування суду

Поділитися
© sumanl.com.np
За висновком комісії, в екс-прем'єра немає медичних протипоказань, які б забороняли їй відвідувати судові засідання. За словами головлікаря ЦКЛ № 5 Михайла Афанасьєва, рішення про доставку або недоставку Тимошенко до суду приймають не лікарі, а суддя.

Міжнародна медична комісія прийшла до висновку, що медичних протипоказань для доставки екс-прем'єра Юлії Тимошенко до суду немає, повідомив головлікар ЦКЛ № 5 Михайло Афанасьєв.

"За висновком комісії ніяких протипоказань немає. Але, враховуючи думку німецьких фахівців про необхідність продовжувати лікування, лікування не закінчено. На сьогоднішній день за рекомендаціями Аннет Райсхауер буде розширюватися рухова активність і фізичні навантаження", - сказав Афанасьєв.

У той же час він підкреслив, що рішення про доставку або недоставку Ю.Тимошенко до суду приймають не лікарі, а суддя.

У свою чергу А.Райсхауер зазначила, що Ю.Тимошенко, незважаючи на поліпшення здоров'я, як і раніше не здатна пересуватися без ходунків.

- Тимошенко хочуть примусово доставити до суду

"Після завершення голодування стан здоров'я пацієнтки значно покращився. Виходячи з цього, можна зробити висновок, що наслідки голодування подолані, і можна відновити процес реабілітації. Це необхідно, оскільки пацієнтка не здатна пересуватися без ходунків. Тобто самостійна ходьба неможлива", - сказала німецький лікар.

Вона не змогла сказати, скільки часу ще вимагатиме реабілітаційний процес.

"Наразі неможливо назвати точну дату, оскільки, як показали останні тижні і місяці, перебіг хвороби ускладнено больовим синдромом", - зазначила вона.

Райсхауер підкреслила, що необхідною умовою успішної реабілітації є відсутність стресових ситуацій.

Як повідомлялося, 18 грудня у судовому засіданні у справі проти Тимошенко про зловживання корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ) була оголошена перерва до 18 січня 2013 року.

17 грудня екс-прем'єр удванадцяте відмовилася брати участь у судовому засіданні.

В рамках даної справи екс-прем'єру висунули звинувачення за п'ятьма епізодами: організація заволодіння державними коштами в особливо великому розмірі у період 1997-1998 роках шляхом незаконного отримання податку на додану вартість (ч.3 ст.27, ч.5 ст.191 КК), замах на заволодіння державними коштами в особливо великому розмірі у період 1997-1998 років шляхом незаконного отримання податку на додану вартість (ч.3 27, ч.2 ст.15, ч.5 ст.191 КК), несплата податку по підприємству ЄЕСУ (ч.3 ст27, ч.3 ст.212 КК), несплата прибуткового податку, (ч.3.ст.212 КК), здійснення злочину шляхом службового підроблення (ч.3 ст.27, ч.2 ст.366 КК)

Попереднє засідання у справі відбулося 19 квітня цього року без Тимошенко. Відтоді суд неодноразово відкладав початок розгляду справи по суті у зв'язку з тим, що Тимошенко відмовлялася брати участь у засіданні через стан здоров'я, навіть у режимі відео-конференції.

11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009-му році. Вона відбуває покарання в Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року.

Захист неодноразово заявляв про проблеми зі здоров'ям ще під час її перебування в Київському СІЗО і вимагав обстеження незалежними медиками, оскільки Тимошенко не довіряє українським лікарям. 9 травня Тимошенко перевели з колонії в ЦКЛ № 5. Тактику і медикаментозне лікування екс-прем'єра в ЦКЛ № 5 визначають німецькі лікарі з клініки «Шаріте».

29 жовтня Ю.Тимошенко оголосила голодування на знак протесту проти фальсифікації парламентських виборів, завершила його 15 листопада. !zn

Читайте також:

Тимошенко хочуть примусово доставити до суду

Суд над Тимошенко перенесли на 18 січня

Суд Нью-Йорка звільнив Тимошенко від $18,3 млн боргів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі