Міжнародний суд дозволив судити сина Каддафі у Лівії

Поділитися
© ols.ru
Новий уряд Лівії має право судити Сейфа аль-Іслама Каддафі, старшого сина убитого лівійського диктатора. З такою заявою виступив у середу, 23 листопада, головний прокурор Міжнародного кримінального суду Луїс Морено-Окампо.

Морено-Окампо додав, що Міжнародний кримінальний суд, який у червні видав ордери на арешт Сейфа аль-Іслама Каддафі та глави сил безпеки Лівії Абдалли аль-Сенуссі, готовий посприяти лівійському правосуддю.

У вівторок прем'єр перехідного уряду Лівії Абдель Рахім аль-Кіб оголосив, що Національна перехідна рада схвалила склад нового кабінету міністрів. Перехідний уряд перебуватиме при владі до виборів у Національний конгрес - вони повинні відбутися наприкінці червня майбутнього року.

Як повідомлялося, Сейфа аль-Іслама було захоплено напередодні на півдні Лівії групою бійців із міста Зінтан у 150 кілометрах на північний захід від Тріполі.

Син поваленого лівійського диктатора Муаммара Каддафі пропонував за свою свободу 2 млрд доларів, однак лівійці відмовилися від хабара, назвавши його «приниженням революції».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі