Міліція порушила справу через побиття «тушки» Табалова-молодшого у Раді

Поділитися
Міліція порушила справу через побиття «тушки» Табалова-молодшого у Раді © tyzhden.ua
Нардеп Геннадій Москаль повідомив про порушення кримінальної справи за фактом скандалу, що стався на відкритті сесії ВР нового скликання. Про те, що батька і сина Табалова виштовхали із зали засідань Верховної Ради, міліція дізналася з Інтернету.

Народний депутат Геннадій Москаль заявляє, що міліція порушила кримінальне провадження за ч.2 ст.296 Кримінального кодексу України (хуліганство) за фактом заподіяння тілесних ушкоджень депутату Андрію Табалову у приміщенні парламенту 13 грудня.

Як повідомила прес-служба нардепа, «в оперативній інформації від 14 грудня, яка надходить до Верховної Ради з МВС, я натрапив на дуже цікаве повідомлення. У розділі «Злочини проти громадської безпеки» сказано таке: «13 грудня працівниками ГУМВС України в м. Києві під час моніторингу мережі Інтернет було виявлено повідомлення, що на день раніше у приміщенні Верховної Ради України невідомий заподіяв тілесні ушкодження народному депутату України А.Табалову, 1978 р. народження. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч.2 ст.296 КК України (хуліганство)».

Опозиція виштовхала із зали Ради двох депутатів з криками «Тушки, геть!» (ВІДЕО)

Як зазначає Москаль, «такі повідомлення МВС не можуть не викликати подиву. По-перше, хто уповноважував МВС моніторити Інтернет, і з якою метою це робиться? А по-друге, чому такий «моніторинг» має вибірковий характер? Хіба в тому ж Інтернеті не було повідомлень про масові бійки біля трибуни і у президії Верховної Ради України протягом 12 та 13 грудня, в результаті чого є потерпілі? Та скільки завгодно! Так чому за даними фактами не порушується ніяке кримінальне провадження?».

Нагадаємо, Олександр Табалов пройшов до парламенту за списком Об'єднаної опозиції «Батьківщина» (№ 49), а його син Андрій Табалов балотувався від опозиції в окрузі № 99 у Кіровограді.

11 грудня Об'єднана опозиція «Батьківщина» оголосила вимогу Табалову скласти депутатські мандати. Вимоги були пов'язані з тим, що ці два депутати не увійшли до складу фракції «Батьківщина» і порушили тим самим раніше дану присягу кандидата у народні депутати.

12 грудня опозиція не допустила Олександра і Андрія Табалова до участі у відкритті сесії Верховної Ради України сьомого скликання. Вранці Табалових виштовхали із зали засідань Верховної Ради, проте вже на вечірньому засіданні парламенту їхні картки проголосували синхронно з регіоналами. !zn

Читайте також:

«Тушці» Табалову-старшому повернули картку для голосування

Тушці Табалову у «Фейсбуці» подобаються журнал «Гречка» і аеропорт «Бориспіль»

ЦВК зможе позбавити «тушок» Табалова мандатів тільки після офіційного звернення Ради

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі