Міністр спорту Австрії відмовився відвідувати Україну під час Євро

Поділитися
Дарабос скасував візит на знак протесту проти ситуації навколо колишнього прем'єра України Юлії Тимошенко.

Міністр оборони Австрії Норберт Дарабос, який також відповідає за спорт у країні, не з'явиться на товариському матчі Австрія-Україна, який відбудеться 1 червня у місті Інсбрук.

Спочатку планувалося, що Дарабос прийде на гру, але він скасував візит на знак протесту проти ситуації навколо колишнього прем'єра України Юлії Тимошенко.

Раніше про можливість бойкоту матчів Євро-2012 на території України заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Раніше повідомлялося, що кілька європейських політиків скасували свої візити в Україну через твердження про грубе поводження у в'язниці з українським екс-прем'єром Юлією Тимошенко.

У мережі з'явилися знімки синців Тимошенко (фото)

Нагадаємо, що поштовхом до нової хвилі заяв стала поява в інтернеті фотографії Тимошенко, на яких екс-прем'єр демонструє сліди побоїв, нібито завданих їй у Качанівській колонії при транспортуванні в лікарню.

Прокурори ж стверджують, що сліди на тілі ув'язненої виникли в результаті «контакту з тупими твердими предметами», і Тимошенко можуть звинуватити в заподіянні побоїв самій собі.

Так, 30 квітня офіційний представник уряду Німеччини підтвердив, що канцлер ФРН Ангела Меркель ставить свою поїздку до України під час Чемпіонату Європи з футболу в залежність від долі Тимошенко. «Конкретних планів щодо поїздки, як і раніше немає», - сказав він, уточнивши, що подальше планування залежить від розвитку ситуації навколо ув'язненої Тимошенко.

До бойкоту Євро-2012 приєднався президент Єврокомісії Жозе-Мануель Баррозу. Зокрема, він проігнорує церемонію відкриття чемпіонату, яка відбудеться 8 червня 2012, слідом за Меркель свою поїздку в Україну скасував президент Чехії Вацлав Клаус.

Також європейські політики вирішили бойкотувати саміт держав Центральної Європи, який повинен пройти 11-12 травня 2012 р. у Ялті.

Європейський союз розглядає тюремний термін Тимошенко, що почався у жовтні 2011 р., як політично мотивований. Європейська влада також серйозно стурбована чутками про погіршення здоров'я колишнього прем'єр-міністра і побиття її тюремними охоронцями. !zn

Читайте також:

Польща закликає не бойкотувати Євро-2012


США закликають звільнити Тимошенко

В Італії закликають бойкотувати Євро-2012 через Тимошенко

В Україні із солідарності з Тимошенко голодують більше 50 громадян

Україна знімає побої

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі