Глави МЗС Польщі і Швеції приїдуть домовлятися з Ахметовим стосовно Тимошенко?

Поділитися
У середу Україну з неофіційним візитом планують відвідати міністри закордонних справ Польщі та Швеції Радек Сікорський і Карл Більдт. Про це повідомляють джерела "Української правди".

Обставини цього візиту не афішуються в зв'язку з його неформальним характером та делікатним завданням, яке стоїть перед Сікорським і Більдтом.

За інформацією джерел "Української правди", європейські політики планують побувати в Донецьку та зустрітися з Рінатом Ахметовим.

Формальною причиною їхнього візиту є запрошення на матч Ліги Чемпіонів "Шахтар" - "Порту" від імені президента клубу Ріната Ахметова.

Водночас очікується, що європейські політики спробують вплинути на Віктора Януковича за допомогою осіб в оточенні президента.

Зокрема, приїзд Сікорського і Більдта може бути останньою нагодою переконати Януковича змінити точку зору щодо Тимошенко та процесів згортання демократії перед самітом Україна-ЄС, де планувалося парафувати Угоду про асоціацію Україна-ЄС.

Про те, що футбол є лише приводом для приїзду Сікорського і Більдта, свідчить і той факт, що в матчі не братиме участь польська чи шведська команди.

У посольстві Швеції в Україні підтвердили "Українській правді", що Більдт в середу відвідає Донецьк на запрошення Р.Ахметова.

Польща і Швеція були ініціаторами програми Євросоюзу "Східне партнерство", лідером якої донедавна вважалася Україна. Втіленням цієї програми є укладення Угоди про асоціацію та Угоди про зону вільної торгівлі.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі