Міноборони відхрещується від намірів розводити свиней і корів

Поділитися
© press.org.ua
У Міноборони зазначають, що військові частини, починаючи з 2006 року, розведенням великої рогатої худоби, свиней, птиці, вирощуванням зернових культур не займаються.

Військові формування, що не входять у сферу управління Міністерства оборони України, не займаються розведенням худоби, свиней та птиці. Про це заявила прес-служба Міноборони, коментуючи статтю газети «Дзеркало тижня. Україна» «Бойові свині Саламатіна».

У прес-службі зазначили, що Міністерством оборони вживаються дієві заходи з метою позбавлення та обмеження права здійснювати господарську діяльність військовими частинами, закладами та установами.

Так, з реєстру військових частин як суб'єкти господарської діяльності в Збройних силах виключені 632 військові структури.

«На даний момент до реєстру військових частин як суб'єктів господарської діяльності в ЗСУ, які займаються економіко-господарською діяльністю (надають послуги, здають в оренду військове майно), включені 365 військових частин, закладів, установ і організацій», - йдеться в повідомленні.

- Міноборони безоплатно передало облдержадміністрації 30 гектарів землі в Києво-Святошинському районі

- Саламатін запропонував військовим зайнятися розведенням великої рогатої худоби

У Міноборони зазначають, що військові частини, починаючи з 2006 року разведенням великої рогатої худоби, свиней, птиці, вирощуванням зернових культур не займаються. Зазначені види господарської діяльності вилучені з усіх свідоцтв про реєстрацію військових частин як суб'єкти господарської діяльності у ЗСУ.

У той же час, зазначеними видами діяльності (розведенням худоби, свиней, птиці) займаються інші військові формування, що не входять у сферу управління Міністерства оборони України, повідомили у прес-службі.

У міністерстві також відзначили, що не передбачається введення для ЗСУ додаткових видів господарської діяльності, зокрема розведення великої рогатої худоби, свиней, птиці, вирощування зернових культур тощо.

Нагадаємо, у свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна» вийшла стаття Дмитра Мендєлєєва «Бойові свині Саламатіна». У публікації йдеться, що міністр оборони України Дмитро Саламатін розробив план реформування господарської діяльності військових частин. Відповідно до плану, який вже направлений на адресу 11-ти міністерств і відомств, у військових частинах запропоновано додати 78 нових видів господарської діяльності.

Зокрема, глава оборонного відомства запропонував військовим зайнятися розведенням великої рогатої худоби, буйволів та домашньої птиці. Це окрім випасу свиней, овець і кіз, вирощування ягід, горіхів й «інших фруктів».

Детальніше читайте у статті Дмитра Мендєлєєва «Бойові свині Саламатіна» у свіжому номері «Дзеркало тижня. Україна». !zn

Читайте також:

Бойові свині Саламатіна

Гриценко прогнозує відставку Саламатіна протягом двох місяців

Україна продала Іраку браковані БТРи

Україна і Казахстан домовилися про спільне виробництво БТРів

2012-й: рік деградування Збройних сил?

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі