Мін'юст найняв проти Тимошенко американських юристів, які захищали Солженіцина

Поділитися
Американська юридична фірма буде допомагати Міністерству юстиції відстоювати позицію українського уряду під час розгляду в Європейському суді скарги Юлії Тимошенко. Раніше адвокати фірми захищали інтереси Кофі Аннана і Олександра Солженіцина.

Міністерство юстиції України уклало угоду з американською юридичною фірмою Skadden про співробітництво в справі, яка буде розглядати Європейський суд з прав людини за скаргою Юлії Тимошенко. Про це повідомив міністр юстиції України Олександр Лавринович у коментарі.

За словами міністра, таке рішення було ухвалено у зв’язку із тим, що захист Ю.Тимошенко нещодавно звернувся до Європейського суду з прав людини із доповненням до попереднього звернення в частині оцінки, чи був справедливий суд, який виніс Ю.Тимошенко вирок.

Також, наголосив Лавринович, рішення про укладення угоди з американською фірмою було прийнято у зв’язку з тим, що Українська держава відповідально ставиться до роботи з Європейським судом та через великий міжнародний інтерес до цієї справи.

Відповідно до угоди американська фірма допомагатиме Міністерству юстиції, Уповноваженому України при ЄСПЛ готувати позицію українського уряду під час розгляду в Європейському суді скарги Ю.Тимошенко.

Лавринович наголосив, що Skadden є провідною юридичною фірмою, а керуючий партнер фірми, який буде особисто очолювати цю роботу, Грегорі Крейг був адвокатом у Кофі Аннана, Олександра Солженіцина, а також газети «Вашингтон пост» під час «уотергейту». Міністр наголосив на високому фаховому рівні та міжнародному авторитеті фахівців цієї фірми. «Ми їх залучаємо для цієї роботи, щоб мати абсолютно точну і ясну картину», - наголосив він.

Європейський суд розпочав перевірку умов утримання та лікування Тимошенко в тюрмі


При цьому представники американської фірми матимуть змогу не лише ознайомитись з документами, а провести зустрічі як з представниками обвинувачення, так і захисту Ю.Тимошенко, якщо вони погодяться на таку зустріч. «Щоб не виникало жодних сумнівів і домислів у цій справі», - наголосив міністр юстиції.

«Я думаю, що всі, хто хотів би побачити справедливий суд, отримають точну оцінку і вичерпні дані, що зніме всі сумніви, які в них виникали», - зауважив О.Лавринович.

Як повідомлялося, днями захист екс-прем'єра Ю.Тимошенко подав до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) додаткові документи до її скарги від 2011 року, які стосуються порушення права на справедливий суд. !zn

Читайте також:

Тимошенко подасть до суду на Мінохоронздоров'я і пенітенціарну службу

У Меркель вважають, що Тимошенко лікують у незадовільних умовах

Тимошенко розлила в своїй лікарняній палаті ртуть

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі