Мін'юст дозволив називати євреїв "жидами"

Поділитися
Мін'юст дозволив називати євреїв © stroymart.com.ua
Проведений Міністерством юстиції аналіз засвідчив, що заборони на застосування слова "жиди" в Україні немає. Однак у законодавстві вживають термін "євреї".

Міністерство юстиції не виявило в українському законодавстві норм, які б забороняли вживання слів "жид", "жиди" або "жидівка".

Таким чином у відомстві відповіли на запит головного редактора видання "Київ єврейський" Елеонори Гройсман, пише "Українська правда".

"Проведений міністерством юстиції аналіз не виявив вживання в актах законодавства України термінів "жиди", "жид" і "жидівка", а також норм, що забороняють вживання зазначених слів. Разом з тим, в актах законодавства України вживаються терміни "єврейський", "особи єврейської національності", "євреї", - йдеться у відповіді Мін'юсту.

При цьому у міністерстві підкреслили, що держава сприяє консолідації та розвиткові української нації, її історичної свідомості, традицій і культури, а також розвиткові етнічної, культурної, мовної та релігійної самобутності всіх корінних народів і національних меншин України.

Чиновники нагадали, що відповідно до Конституції, громадяни мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом. Будь-які форми дискримінації осіб та/або груп осіб за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, або іншими ознаками забороняються.

Нагадаємо, у вересні 2012 року новообраний депутат Верховної Ради від ВО "Свобода" Ігор Мірошниченко назвав голлівудську актрису Мілу Куніс, уродженку України, "жидівкою".

У зв'язку з цими висловлюваннями розгорівся скандал. Президент Української ради єврейських жінок, головред сайту "Київ єврейський" Елеонора Гройсман попросила представників партії "Свобода" не називати євреїв "жидами", оскільки це слово їх ображає.

Представники "Свободи" заявили, що відмовлятися від вживання слова "жид" не збираються. При цьому вони посилалися, зокрема, на те, що це слово використовували класики української літератури.

В академічному словнику української мови слово "жиди" має два значення: 1) застаріла назва євреїв, 2) образлива назва євреїв. !zn

Читайте також:

Держдеп США заявив про утиски греко-католиків, мусульман та іудеїв в Україні

У «Свободі» назвали Європарламент політичним колгоспом, який повірив радянській пропаганді

Чи такий страшний український антисемітизм, як його малюють?

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі