Мін'юст вже включив до реєстру корупціонерів 1,5 тис. осіб

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
До реєстру корупціонерів включаються відомості про осіб, корупційна діяльність яких була доведена судом після 1 липня 2011 року.

На початок квітня 2012 року до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні правопорушення, було внесено майже 1,5 тис. судових рішень щодо осіб, які вчинили корупційні дії і чия вина була доведена в судовому порядку, повідомляє прес-служба Міністерства юстиції.

За два місяці функціонування реєстру у Мін'юст надійшло 9219 запитів на проведення спеціальної перевірки відомостей щодо осіб, які претендували на зайняття посад, пов'язаних з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування.

За результатами розгляду таких запитів Мін'юстом були надані інформаційні довідки про наявність у реєстрі відомостей 42 з тих людей, які перевірялися.

Реєстр почав діяти з 1 лютого 2012 року. До реєстру вносяться судові рішення, щодо осіб, які вчинили корупційні правопорушення, що були прийняті після 1 липня 2011 року, тобто з моменту набуття чинності закону «Про засади запобігання та протидії корупції».

Реєстр ведеться з метою забезпечення єдиного обліку осіб, які вчинили корупційні правопорушення, а також для забезпечення спеціальних перевірок відомостей про осіб, що претендують на зайняття посад, пов'язаних з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування.

Крім того, будь-яка фізична особа може звернутися за отриманням відомостей про себе з реєстру про притягнення до відповідальності за вчинення корупційного правопорушення і отримати інформаційну довідку з реєстру про наявність чи відсутність таких відомостей в реєстрі. !zn

Читайте також:

Масово почати штрафувати за порушення закону про захист персональних даних не зможуть

Всі підприємства-банкрути об'єднають в одній базі, повний доступ до якої буде мати тільки Мін'юст


Партія регіонів і БЮТ лідирують за кількістю депутатів-корупціонерів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі