МОЗ наполягає на 5 своїх фахівцях у комісії з обстеження Тимошенко

Поділитися
МОЗ наполягає на тому, щоб комісія з обстеження Юлії Тимошенко складалася з 10 лікарів - з 5 іноземних та з 5 українських, яких вони призначать, щоб потім сказати, що комісія розділилася навпіл, вважає Сергій Власенко. Тим часом німецькі та канадські фахівці вже прибули в Україну.

Міністерство охорони здоров'я України наполягає на паритетних принципах формування міжнародної медичної комісії для іноземних та українських лікарів, які обстежуватимуть екс-прем'єра Юлію Тимошенко. Про це повідомив захисник екс-прем'єра Сергій Власенко.

"Мінохоронздоров'я наполягає на тому, щоб комісія складалася з 10 лікарів - з 5 іноземних та з 5 українських, яких вони призначать. А чому їх має бути п'ять? Щоб урівноважити іноземних лікарів і потім сказати, що комісія розділилася навпіл?", - поцікавився він.

Захисник також додав, що Тимошенко у черговий раз звернулася до керівництва Качанівської виправної колонії із заявою про відмову від допомоги лікарів, призначених Міністерством охорони здоров'я України.

Тим не менше, МОЗ наполягає на тому, що фахівці міністерства увійдуть до складу комісії.

"Точно так само, як наші представники брали участь у попередній комісії, так само вони будуть брати участь і в цій комісії", - повідомили у прес-службі МОЗ в понеділок.

Співрозмовник агентства додав, що кількість українських лікарів і дату проведення обстеження Тимошенко визначить Державна пенітенціарна служба України. МОЗ такої інформації поки не має.

У свою чергу у прес-службі пенітенціарного відомства повідомили, що поки нічого прокоментувати з цього питання не можуть, офіційна інформація з'явиться пізніше.

Тим часом, за інформацією відділу зв'язків зі ЗМІ Генеральної прокуратури України німецькі та канадські фахівці вже прибули в Україну для участі у медичному обстеженні Тимошенко.

"Днями до України прибули фахівці з Федеративної Республіки Німеччини та Канади, які разом з українськими лікарями проведуть комісійне обстеження Тимошенко у Качанівській виправній колонії №54 у Харківській області", - йдеться у повідомленні.

У Генпрокуратурі підкреслили, що у понеділок відбудеться нарада щодо організації роботи міжнародної медичної групи за участю німецьких, канадських і українських лікарів, представників посольств Канади та ФРН, Генпрокуратури України, Державної пенітенціарної служби України, Міністерства закордонних справ України та Міністерства охорони здоров'я України.

Після наради члени міжнародної медичної групи вирушать до Качанівської виправної колонії.

Як повідомлялося, у Державній пенітенціарній службі зазначили орієнтовну дату можливого обстеження Тимошенко - 13 лютого. !zn

Читайте також:

Іноземні лікарі займуться Тимошенко вже у понеділок

Опозиція готує «шоу» при врученні Януковичу повістки до американського суду

На консультанта Фірташа і Януковича щодо інвестицій у США подали до суду

Тимошенко не буде подавати прохання про помилування

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі