МОЗ заявив про успішне завершення реабілітації Тимошенко

Поділитися
© president.lt
За словами міністра охорони здоров'я, міжнародна комісія, до складу якої входять німецькі й українські лікарі, на підставі всіх наявних даних про стан здоров'я пацієнтки, заявляє про успішне завершення процесу реабілітації. Тимошенко дуже активна, проводить багато різних зустрічей, а це свідчить про динаміку поліпшення здоров'я, впевнена Богатирьова.

Віце-прем'єр - міністр охорони здоров'я України Раїса Богатирьова вважає, що процес реабілітації екс-прем'єра Юлії Тимошенко успішно завершено.

Як повідомляє прес-служба Партії регіонів, про це Богатирьова заявила 27 липня.

"На сьогодні міжнародна комісія, до складу якої входять німецькі й українські лікарі, на підставі всіх наявних даних про стан здоров'я пацієнтки Тимошенко, на підставі тієї кількості процедур, які пройшла хвора, заявляє про успішне завершення процесу реабілітації", - зазначила Богатирьова.

Вона підкреслила, що Тимошенко дуже активна, проводить багато різних зустрічей. "А це свідчить про динаміку поліпшення здоров'я пацієнтки і про те, що її реабілітація досягла позитивного результату", - заявила міністр охорони здоров'я.

Богатирьова нагадала, що півроку тому Тимошенко звернулась до медиків пенітенціарної служби з проханням надати можливість обстеження і залучити до її лікування іноземних фахівців.

"Тоді була створена міжнародна комісія, до складу якої увійшли німецькі лікарі клініки "Шаріте" і українські медики. До речі, клініка "Шаріте" має гарну репутацію, тому і лікування, і діагностика, і реабілітація пацієнтки повинні бути ефективними", - зазначила вона.

Однак, за словами міністра охорони здоров'я України, за всіма стандартами лікування такої хвороби, як у екс-прем'єра, підстав для довготривалого перебування на стаціонарному лікуванні немає.

"Тому, коли українські медики провели всі процедури, рекомендовані німецькими лікарями, постало питання, які рекомендації далі потрібно давати пацієнтці. Зараз з невідомих причин німецькі лікарі клініки "Шаріте" скасували відвідування Тимошенко. Уже 16 днів німецькі медики не приїжджають в Україну і не оглядають Тимошенко, спілкуються з хворою тільки по телефону. Саме тому прийняти план подальшої реабілітації Тимошенко разом з німецькими лікарями не вдається", - підкреслила Богатирьова.

Міністр охорони здоров'я України відзначила, що вітчизняні медики залишаються осторонь від політизації процесу лікування Тимошенко і намагаються і далі професійно виконувати свої обов'язки.

Як повідомлялося, МОЗ стурбований тим, що реабілітація Тимошенко в лікарні триває майже три місяці. «Такі тривалі терміни проведення процедур згідно з міжнародною лікувальною практикою є неприйнятними і не характерними для лікування такого поширеного серед населення захворювання, яке діагностовано у пацієнтки. Крім того, не виключено, що це може привести до негативних для пацієнта наслідків», - відзначили раніше у відомстві. !zn

Читайте також:

Стан здоров'я Тимошенко погіршився, - Турчинов

Пацієнти лікарні Тимошенко поскаржилися на депутатів, які заважають лікуватися

Пенітенціарна служба просить створити комісію для визначення термінів лікування Тимошенко

Тимошенко попросила лікарів відновити перерваний курс лікування

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі