Мирних громадян у Сирії вбивають терористи з інших країн, - радник Асада

Поділитися
© kharkivoda.gov.ua
Вбивства мирних громадян на конфесійному грунті роблять не сирійці, а терористи з інших країн, зокрема з Північної Африки, впевнена радник Асада. Бусейна Шаабан також заявила, що на території Сирії орудують повстанські групи, які забезпечуються зброєю ззовні, і їхнє завдання - знищити інфраструктуру, нанести удар по національній армії.

Повстанські групи, які діють всередині Сирії і забезпечуються зброєю з-за кордону, прагнуть знищити інфраструктуру і нанести удар по національній армії країни, заявила в понеділок на зустрічі з віце-спікером Ради Федерації РФ Ільясом Умаханова радник президента Сирії Башар Асада з політичних та інформаційних питань Бусейна Шаабан.
Шаабан в ході зустрічі передала подяку російській владі, зокрема Раді Федерації, від президента Сирії за підтримку сирійського народу і ті зусилля, які робить Росія з врегулювання кризи.
"Останній раз я була в Росії у вересні 2011 року і відтоді ситуація в нашій країні стала ще більш складною. На території Сирії орудують повстанські групи, які забезпечуються зброєю ззовні, і їхнє завдання - знищити інфраструктуру, нанести удар по національній армії, вони також точково ліквідують представників політичної, наукової, культурної еліти та інтелігенцію країни. І ця підривна робота спрямована на руйнування Сирії", - сказала Шаабан.
За її словами, терористи роздмухують у Сирії міжконфесійну ворожнечу, вибираючи свої жертви за релігійною ознакою. "Таким нападам піддаються систематично шиїти, алавіти і християни. Таким чином, суніто-шиїтське протистояння - один з елементів кризи", - сказала Шаабан. При цьому вона підкреслила, що "в Сирії ніколи не було протистояння за міжконфесійним принципом, але таке протистояння вже є, і це наслідок роботи "Аль Каїди" та інших терористичних організацій".
Шаабан заявила, що вбивства мирних громадян на конфесійному грунті роблять не сирійці, а терористи з інших країн, у тому числі з Північної Африки. "І цьому є фактичні докази, зокрема сирійська армія взяла в полон іноземних найманців", - сказала радник президента Сирії.
Вона повідомила, що президент Башар Асад проводить консультації з представниками внутрішньої опозиції і закликає їх брати участь у політичному житті, а також створювати партії. "Офіційна позиція Дамаска полягає в неприйнятті так званої закордонної опозиції, хоча треба сказати, що і в лавах політичних опонентів нинішнього режиму існує роздробленість і у них немає надійної громадської опори. Народ став гірше ставитися до опозиції, оскільки покладає на неї відповідальність за війну в країні", - стверджує Шаабан.
У свою чергу, Умаханов повідомив, що в Раді Федерації уважно стежать за розвитком подій у Сирії. "Ми надаємо великого значення об'єктивній інформації про події у вашій країні для того, щоб відповідним чином орієнтувати російську громадськість. Саме з цією метою група російських сенаторів вже двічі побувала в Сирії, де зустрічалася з представниками громадськості та керівництва країни, а також з діаспорою сирійських черкесів", - зазначив віце-спікер верхньої палати.
"Багато хто з них (етнічних черкесів) виявили бажання у зв'язку з нестабільною ситуацією в Сирії повернутися на історичну батьківщину, і зараз це питання опрацьовується як на федеральному рівні, так і на рівні національних республік, готових прийняти назад своїх земляків", - сказав Умаханов.
Він також висловив думку, що погіршення ситуації в Сирії зумовлене впливом зовнішнього фактора, який, як вважає сенатор, "перешкоджає виходу на національне примирення". !zn
Читайте також:
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі