Мірошниченко вважає, що Янукович не допустить розпуску парламенту

Поділитися
Представник Віктора Януковича у Верховній Раді Юрій Мірошниченко не вірить у розпуск парламенту, тому що навіть якщо парламент не буде працювати цілий місяць, тоді рішення про його розпуск переходить до президента, а це означає, що буде знайдено компроміс.

Представник президента України в парламенті, народний депутат від Партії регіонів Юрій Мірошниченко не вірить у достроковий розпуск Верховної Ради. Про це він сказав під час спілкування з журналістами.

За словами Мірошниченка, у Конституції передбачена лише одна підстава для розпуску парламенту - якщо депутати не зможуть зібратися на засідання протягом одного календарного місяця

"Навіть якщо протягом 30 днів не буде працювати парламент, це не матиме автоматично наслідком розпуск парламенту. У Президента виникає право розпустити парламент. Тому я схильний говорити про пошук компромісу, а не ультиматуму", - підкреслив Мірошниченко.

Читайте: Вечірня сесія Верховної Ради закінчилася бійкою. Закон про мови не прийняли (відео)

Як відомо, опозиція підтримала ідею Литвина розпустити парламент і призначити дострокові вибори на серпень. Регіонали згадали, що дострокові вибори в 2007 році нічого доброго їм не принесли.

Нагадаємо, що в четвер, 24 травня, в парламенті відбулася бійка, коли більшість намагалася прийняти закон про регіональні мови. Відразу ж після початку бійки спікер Володимир Литвин закрив засідання, і голосування не відбулося.

У п'ятницю, 25 травня, Рада не працює, оскільки опозиція заблокувала трибуну і президію парламенту. !zn

Читайте також:

Опозиція підтримала ідею Литвина розпустити парламент, регіонали - проти

Янукович не буде втручатися в роботу Ради, - Мірошниченко

Опозиція має намір блокувати Раду до зняття закону про мови

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі