Світове співтовариство засудило військовий переворот у Малі

Поділитися
© Photo By Harouna Traore
США, Євросоюз і Африканський союз засудили військовий переворот у Малі. США закликали повернути владу поваленому президенту.

США, Африканський союз і Європейський союз засудили повалення президента Малі Амаду Тумані Туре і вимагають відновлення конституційного порядку в країні.

«Ми закликаємо проявити спокій і негайно відновити цивільний уряд відповідно до конституції, щоб стало можливим проведення запланованих виборів», - йдеться в заяві держдепу США.

Зовнішньополітичне відомство США також висловило підтримку президенту країни Амаду Туре і назвало Малі однією з провідних демократій у Західній Африці.

У четвер, 22 березня, група військових оголосила по телебаченню про державний переворот. Змовники контролюють державне теле-і радіомовлення і президентський палац.

За словами військових, виступити проти президента їх змусила його некомпетентність у боротьбі з повстанням туарегів на півночі країни.

Голова Комісії Африканського союзу Жан Пінг поширив заяву, що рішуче засуджує заколот. На думку Пінг, заколоту «немає ніякого виправдання».

Європейський союз закликав до якнайшвидшого відновлення конституційного порядку Франція заявила про призупинення співпраці з Малі, вимагаючи, щоб президенту Туре не було заподіяно ніякої шкоди.

Місце знаходження президента залишається невідомим, хоча деякі ЗМІ повідомляють, що він знаходиться у військовому таборі під захистом президентської гвардії.

Переворот стався за кілька тижнів до того, як президент повинен був піти зі свого посту після закінчення другого президентського терміну. У наступному місяці в Малі мають відбутися вибори. !zn

Читайте також:

У Малі відбувся державний переворот

Через тисняву на стадіоні в Малі загинуло 36 осіб

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі