Мішель Обама довела чоловіка до сліз, виступивши на з'їзді демократів

Поділитися
© newtortuga.com
Перша леді США агітувала за свого чоловіка на з'їзді, який побив рекорд за кількістю делегатів з нетрадиційною сексуальною орієнтацією. Cам Обама під час промови дружини в залі не був присутнім. Він заздалегідь попередив журналістів, що буде дивитися виступ дружини, перебуваючи в Білому домі.

Кульмінацією першого дня роботи національного з'їзду Демократичної партії США в місті Шарлотт, Північна Кароліна, на якому президент Барак Обама і віце-президент Джозеф Байден будуть офіційно висунуті кандидатами на другий термін, став виступ першої леді Мішель Обами. Жінка, наслідуючи приклад дружини кандидата в президенти від республіканців Мітта Ромні Енн, виступила з емоційною промовою, покликаною переконати виборців переобрати президента на другий термін як "людину, якій можна довіряти".

Виступ першої леді на сцені найбільшого у Шарлотт спортивно-концертного комплексу Time Warner Cable Arena випередили губернатори штатів і мери міст, члени Конгресу, представники професійних об'єднань та громадських організацій. Також слово дали давнім друзям і політичним соратникам Обами, а також його родичам - молодшій сестрі президента Майї Соеторо, що працює вчителем у штаті Гаваї, і старшому братові дружини президента - Крейгу Робінсону, який тренує баскетбольну команду університету штату Орегон. Всі вони говорили про безальтернативність нинішнього глави держави на наступні чотири роки і переваги обраного ним курсу розвитку країни.

Однак все ж найбільш сильним і зворушливим став виступ дружини президента. За словами Мішель, перебування на вершині владного Олімпу не змінило Барака Обаму, але виявило кращі риси його характеру, а сам він як і раніше залишається "тією самою людиною, в яку вона закохалася багато років тому".

"Після стількох труднощів, тріумфів, моментів, які перевіряли мого чоловіка на міцність так, як я не могла собі й уявити, я можу сказати: президентство не змінює тебе, воно виявляє, хто ти ... Коли мене запитують, чи змінило мого чоловіка життя в Білому домі, я можу чесно сказати: що стосується його переконань і його серця, Барак Обама - все той же чоловік, в якого я закохалася багато років тому", - цитує виступ першої леді.

Тема подолання життєвих труднощів стала лейтмотивом виступу Мішель Обами, яка багато говорила про історію свого кохання до нинішнього президента і згадувала жертви, на які йшли її і його батьки заради майбутнього своїх дітей, вірячи в американську мрію. Розповіла вона і про роки їхньої молодості, коли майбутній президент пишався знайденим на смітнику кавовим столиком і коли його єдині пристойні черевики були йому малі на піврозміру.

- Обама і Ромні майже зрівнялися за кількістю голосів потенційних виборців

"Врешті-решт, коли треба приймати рішення як президент, все, чим ти керуєшся - це твої цінності та досвід, які і роблять тебе тим, хто ти є", - зазначила перша леді, навівши як приклади турботи президента про своїх співгромадян ряд вжитих ним заходів з підтримки малого бізнесу та освіти, реформу охорони здоров'я Торкнулася Мішель Обама і теми, з якої погляди демократів і республіканців принципово різняться. "Він вважає, що жінки мають повне право приймати рішення щодо свого тіла і свого здоров'я", - сказала вона, натякнувши на проблему абортів, проти яких виступають республіканці. "Я люблю в ньому те, що він ніколи не забував, з чого починав. Я люблю в ньому те, що ми можемо вірити йому - якщо він щось вирішив робити, він буде робити це, незважаючи на всі труднощі. Я люблю в ньому те, що для нього немає поділу на "нас" і "їх". Йому байдуже, демократ ти чи республіканець, або ні той, ні інший. Він знає, що ми всі любимо свою країну, і він завжди готовий прислухатися до гарної ідеї , - резюмувала дружина глави держави. - Ми повинні знов об'єднатися заради людини, яка, ми віримо, зможе рухати нашу країну вперед. Це мій чоловік, наш президент Барак Обама".

Тим часом сам Барак Обама під час промови дружини в залі не був присутній. Він заздалегідь попередив журналістів, що буде дивитися виступ дружини, перебуваючи в Білому домі.

"Я знаю - що б я не сказав зараз, буде лише жалюгідною подобою до промови, яку ви почуєте сьогодні ввечері, від зірки родини Обама - Мішель, - сказав Обама на зустрічі з виборцями у місті Норфолк, Вірджинія. - Я буду дивитися виступ вдома, з нашими дівчатками. Я намагатимусь, щоб вони не бачили, як їхній тато плаче, тому що коли Мішель починає говорити, у мене навертаються на очі сльози. Але я з нетерпінням чекаю поїздки в Шарлотт, завтра я туди вирушаю".

Втім, з'їзд демократів у Шарлотті запам'ятається не тільки зворушливою промовою Мішель Обами: у ньому взяла участь рекордна кількість людей з нетрадиційною сексуальною орієнтацією.

Як наголошується, всього у з'їзді беруть участь 6000 делегатів з 50 штатів, округу Колумбія і п'яти американських територій, серед них три члени конгресу - Джаред Поліс, Барні Франк і Теммі Болдуїн - гомосексуалісти. Всі вони планують виступити з промовою. Крім того, в Шарлотт з'їхалася рекордна кількість простих геїв, лесбіянок, бісексуалів і транссексуалів з 50 штатів США - всього 486 осіб, що становить майже 8% від загальної кількості присутніх.

Нинішній з'їзд демократів також побив рекорд за кількістю мусульман, які приїхали підтримати Барака Обаму. На з'їзді присутні більше 100 делегатів-мусульман, що представляють близько 20 штатів. У 2008 році мусульман на з'їзді було 43, у 2004 - 25.

З'їзд демократів у Шарлотті триватиме ще два дні. 5 вересня делегати з'їзду офіційно висунуть Обаму як кандидата від Демократичної партії на листопадових президентських виборах, а віце-президента Джо Байдена - на новий термін на цій посаді. Кульмінація ж з'їзду настане 6 серпня, коли Обама і Байден виступлять із промовою. !zn

Читайте також:

Обама і Ромні майже зрівнялися за кількістю голосів потенційних виборців

Американські військові готували замах на Обаму

Ізраїль не буде завдавати удару по Ірану до президентських виборів у США

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі