Могильов хоче змінами в Конституції розширити повноваження Криму

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
За словами Могильова, відродження і розширення повноважень Криму дозволить ефективно реалізувати наявний у регіону потужний економічний потенціал.

У Криму планують створити робочу групу з розробки пропозицій та змін до Конституції України щодо повноважень автономної республіки, повідомили в прес-службі кримського уряду.

"У найближчій перспективі необхідно створити робочу групу, яка проаналізувала б чинне законодавство і могла б подавати пропозиції до Конституції України в частині повноважень Криму. Наша задача - винести на розгляд Конституційної асамблеї те, якими ми бачимо взаємини Криму з центральними органами влади, і зробити систему управління більш логічною і зрозумілою", - заявив глава Ради міністрів Криму Анатолій Могильов.

За його словами, відродження і розширення повноважень Криму дозволить ефективно реалізувати наявний у регіону потужний економічний потенціал.

«Крим має потужний потенціал, що просто неприпустимо залишатися дотаційним регіоном. Для його реалізації нам необхідні не декларативні, а реальні повноваження», - заявив Могильов.

Планується, що до складу робочої групи увійдуть представники парламенту і уряду Криму, члени Національної академії правових наук України, юристи та експерти.

Президент Національної академії правових наук України Василь Тацій зазначив, що в складі Конституційної асамблеї майже 40% складають фахівці академії, які могли б сприяти розгляду пропозицій, поданих Кримом.

"Важливо, щоб наші позиції були узгоджені і відповідали як загальнодержавним інтересам, так і інтересам Криму", - сказав Тацій. ! Zn

Читайте також:

Конституційна реформа: більшість українців хочуть поміняти не Конституцію, а владу

Лише кожен восьмий українець вірить, що нова Конституція поліпшить ситуацію в країні

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі