Монумент Незалежності у Харкові Янукович відкрив російською мовою

Поділитися
© economics.lb.ua
«Наша незалежність - це надбання кожного громадянина, незалежно від національності», - зазначив він у своєму виступі, проголошеному російською мовою.

Президент України Віктор Янукович сьогодні урочисто відкрив у Харкові монумент Незалежності України. В урочистій церемонії відкриття також взяли участь представники уряду і місцевої влади, народні депутати та представники громадськості міста. Монумент встановлено на Площі Конституції в історичній частині Харкова. Як зазначив Янукович у своєму виступі, проголошеному російською мовою, «цей монумент символізує споконвічну мрію наших предків про свободу, багатовікову боротьбу за незалежність. У той же час, прагнення і волю сучасних українців до нових перемог і звершень».

За словами президента, Харкову належить особлива роль у розвитку Української держави.

«У процесі розвитку держави Харків займає особливе місце, місто володіє унікальним виробництвом і науковим потенціалом», - сказав він.

Президент подякував творцям пам'ятника і керівникям міста та побажав, щоб цей монумент «надихав на нові звершення в ім'я України і міста Харкова». Янукович також привітав усіх з Днем Незалежності України.

«Наша незалежність - це надбання кожного громадянина, незалежно від національності», - зазначив він у своєму виступі.

У 2001 році, до 10-річчя незалежності України, в Харкові вже був встановлений монумент Незалежності, який також знаходився в центрі міста на площі Рози Люксембург. Пізніше він був визнаний таким, що не має художньої цінності, і був демонтований на початку 2012 року.

Нинішній монумент Незалежності виготовлений за ескізом скульпторів Олександра Рідного та Ганни Іванової. Проект переміг у міжнародному конкурсі, оголошеному 27 квітня 2011 року Харківською міською радою. Висота пам'ятника, у вигляді крилатої жінки на кулі (умовно - богині Ніки), - майже 16,5 метра.

Фігура виготовлена з бронзи. Вартість будівельних робіт та благоустрою становила 2 млн грн, профінансованих з місцевого бюджету і представниками бізнес-кіл. !zn

Читайте також:

Через прибуття Януковича до Харкова затримався виліт «Металіста» на виїзну гру у Лізі Європи

У Харкові вночі з ножами напали на «мовний майдан»

У Харкові захищати українську мову вийшли всього 40 осіб

У Харкові регіонали піаряться на латанні тротуару (фото)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі