Мороз: У порушенні кримінальної справи проти Кучми немає ніякої політики

Поділитися
Порушення кримінальної справи проти колишнього президента Леоніда Кучми навряд чи має політичний підтекст. Таку думку озвучив екс-спікер Верховної Ради Олександр Мороз в ефірі телеканалу ТВі.

«Політичні наслідки, якісь проекції, завжди є в будь-якій справі, і можливо тут щось і передбачається, але я якихось очевидних підстав для цього не бачу. Немає такого розкладу політичних інтересів, яке б вимагало ось таку ще доважку зробити», - зазначив він.

«Я вважаю, що тут є різні причини, але об'єктивно, виходячи з розслідування справи Пукача, на мою думку, виникла потреба її завершити, подати до суду», - додав він.

«Були дві спроби подати до суду з версією про те, що замовником і організатором цього злочину був Юрій Кравченко, але це абсолютно безпідставна версія. Тим більше, що записи свідчать про те, що він неохоче брався взагалі за виконання цих доручень. І реакція суспільства до цього абсолютно негативна, тому що всі розуміють, що це брехня», - уточнив Мороз.

Нагадаємо, що 22 березня перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін заявив, що Генпрокуратура порушила кримінальну справу стосовно колишнього президента України Леоніда Кучми. За словами першого заступника генпрокурора, Кучма підозрюється у перевищенні влади, наданні незаконних розпоряджень керівництву МВС, що призвело до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

За матеріалами newsru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі