Москаль попросив порушити справу щодо Ющенка за його брехню про своє отруєння

Поділитися
© sharetravel.com.ua
Народний депутат Геннадій Москаль направив Генпрокурору Віктору Пшонці депутатське звернення з проханням порушити проти екс-президента України Віктора Ющенка кримінальну справу за ч.2 статті 383 Кримінального кодексу України – “Завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину”, повідомляє прес-служба народного депутата.

« Як відомо, Тимчасовою слідчою комісією Верховної Ради України, яка була створена в 2009р., встановлено, що ніякого отруєння В.Ющенка не було – за таке рішення проголосували всі члени ТСК. А тому я прошу витребувати з Верховної Ради всі матеріали, напрацьовані Тимчасовою слідчою комісією, і приєднати їх до кримінальної справи»,- сказав Москаль

На його думку неебажання В.Ющенка з’являтися до Генпрокуратури й здати зразки крові для експертного дослідження прямо суперечить Кримінально-процесуальному кодексу, який не передбачає проведення з потерпілим будь-яких переговорів щодо його бажання чи небажання проводити слідчі дії.

«Як відомо, під час перебування В.Ющенка на посту президента України було створено спеціальну групу з розслідування його “отруєння”. Насправді ж головним завданням групи, яка фінансувалася й контролювалася Секретаріатом президента, було підтримання в суспільстві міфу про отруєння кандидата в президенти. Сьогодні ніщо не заважає Генеральній прокуратурі здійснити привід В.Ющенка, відібрати в нього зразки крові й призначити повторну експертизу. Яка встановивши відсутність діоксину в крові, нарешті розкладе всі крапки над “і”, що дасть усі підстави для порушення проти В.Ющенка кримінальної справи»,- зазначив Москаль.

Як повідомлялося, 5 вересня 2004 року В. Ющенко, будучи кандидатом в президенти, зустрічався з керівництвом Служби безпеки України, після чого відчув нездужання, і 10 вересня був госпіталізований у віденську клініку. Лікарі заявили, що В. Ющенко отруєний діоксином, причому отрута потрапила в організм пацієнта приблизно за п'ять днів до госпіталізації. Пізніше було проведено низку експертиз. Повторна експертиза в кінці травня 2006 року підтвердила факт наявності діоксину в організмі В. Ющенка.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі