Мубарак впав у депресію після перегляду інавгурації нового президента Єгипту

Поділитися
Після перегляду інавгурації нового президента Єгипту Мурсі психологічний стан Мубарака сильно погіршився, і медики остаточно заборонили пацієнтові дивитися новини по телевізору і читати газети.
Незважаючи на рекомендації лікарів, екс-президент Єгипту Хосні Мубарак подивився телевізійну трансляцію інавгурації свого наступника на посту глави держави - ісламіста Мухаммеда Мурсі.
У суботу, 30 червня, кандидат від політичного крила асоціації «Братів-мусульман», який переміг на виборах, приніс присягу перед колегією Вищого конституційного суду в якості нового президента Єгипту.
Інавгурація проходила в основній будівлі КС у Каїрі. Примітно, що буквально через дорогу від будівлі КС розташовується Військовий госпіталь Маадія, де знаходиться 84-річний Мубарак.
Колишній президент почув сирени автомобілів поліції і президентської гвардії, що супроводжували Мурсі, і, дізнавшись, про його інавгурацію, зажадав від лікарів включити телевізор.
Проте після перегляду церемонії його психологічний стан сильно погіршився, і медики остаточно заборонили пацієнтові дивитися новини по телевізору і читати газети.
Екс-президент Мубарак 2 червня був засуджений до довічного ув'язнення за причетність до загибелі мирних демонстрантів під час народного повстання в Єгипті на початку 2011 року. Після оголошення вироку колишнього главу держави доставили у в'язницю Тора під Каїром, де він утримувався кілька тижнів. Однак після різкого погіршення стану здоров'я Мубарака доставили в Військовий шпиталь Маадія, де він перебуває під вартою.
Тиждень тому ісламіст Мурсі був оголошений новим президентом Єгипту. У другому турі виборів він з невеликою перевагою обійшов екс-прем'єра Ахмеда Шафіка, який довгий час працював в уряді при Мубараці.
За часів правління Мубарака асоціація «Братів-мусульман» вважалася забороненою, її члени, в тому числі і сам Мурсі, піддавалися арештам. !zn
Читайте також:
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі