МВС оприлюднило ВІДЕО "газової атаки" з боку мітингувальників під час "мовних" акцій протесту

Відео
Поділитися
© Reuters
Невідому речовину під час "мовних" мітингів біля Верховної Ради розпорошили протестувальники в бік співробітників міліції, які забезпечували охорону, запевняють у МВС.

Невідому речовину під час київських акцій, присвячених законопроекту про мовну політику, було розпорошено в бік співробітників міліції, повідомляється на сайті МВС.

"На відео, знятому під час мітингів, видно, як один з учасників розпорошує невідому речовину в бік співробітників міліції, які забезпечують охорону громадського порядку", - зазначено у повідомленні.

У міліції наголосили, що у Київську міську держадміністрацію надійшли заявки від представників кількох політичних сил на проведення масових заходів біля стін Верховної Ради України. Загальна заявлена кількість учасників заходів склала близько 34 тисяч осіб. Для охорони громадського порядку було залучено близько 2800 працівників органів внутрішніх справ.

Читайте: Рада прийняла у першому читанні законопроект про статус російської мови

Правоохоронці підкреслили, що зафіксували на відео випадки здійснення правопорушень окремими учасниками масових заходів. "Представники окремих політичних сил вдалися до дій, за які законодавством передбачена відповідальність: перекриття руху транспорту, пошкодження майна, зривання елементів форменого одягу з працівників міліції. Деякі учасники масових заходів діяли відверто провокаційно", - йдеться у повідомленні.


Правоохоронці також зазначають, що представники окремих політичних сил ухвалили рішення переміститися в офіційну фан-зону Євро-2012, розташовану на Майдані Незалежності. "При цьому вищеназване місце не було вказано ні в одній заявці на проведення масового заходу, які були подані в КМДА. Таким чином, подібні дії з боку організаторів мітингів можна розцінювати як порушення, а також як свідомі дії, спрямовані на порушення громадського порядку, які шкодять іміджу держав", - йдеться в повідомленні.

Читайте: У міліції заявили, що не застосовували сльозогінний газ проти захисників української мови

У міліції зазначили, що грубих порушень громадського порядку вдалося уникнути. "Співробітники міліції не застосовували силу, не допустили зближення полярно налаштованих прихильників різних політичних таборів", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, Верховна Рада прийняла в вівторок у першому читанні законопроект, який зміцнює позиції російської та мов інших національних меншин в регіонах, де їх чисельність 10% і вище.

Зранку біля будівлі парламенту зібралися противники і прихильники цього законопроекту. Під час акцій відбулися зіткнення мітингуючих з правоохоронцями. !zn

Читайте також:

Під Радою почалися зіткнення захисників української мови з міліцією

Конгрес українців закликає Раду відхилити закон про мови

Прихильники Партії регіонів розбили наметовий табір під Радою

Під Радою збираються прихильники Партії регіонів на підтримку російської мови (фото)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі