Ми прийняли закон про мови красиво - без порушень, - Кивалов

Поділитися
Співавтор законопроекту про мови Сергій Кивалов переконаний, що опозиція отримала «подарунок у вигляді прийняття мовного закону». Тепер у опозиції є новий привід «для критики, для політичних спекуляцій і їх улюбленої справи - ​​мітингів». Кивалов упевнений, що більшість прийняла закон «красиво» - з дотриманням необхідних норм.

Опозиція отримала подарунок у вигляді прийняття мовного закону. Про це заявив депутат від Партії регіонів Сергій Кивалов, який є співавтором мовного законопроекту.

"Ми прийняли закон красиво. Я маю на увазі, з дотриманням необхідних норм. Те, що для опозиції це було несподівано - їх проблема", - сказав він.

"Якщо вони не можуть бути активними і працездатними - нехай підтягнуться. Напевно, вони здивуються, але депутат зобов'язаний виконувати свої прямі обов'язки - приймати закони. Їм не подобається наш законопроект, нехай запропонують свій. Але у мене немає сумнівів, що нічого вони не запропонують", - уточнив регіонал.

"Відзначу, що опозиція отримала від нас подарунок у вигляді прийняття мовного закону: адже тепер у них є новий привід для критики, для політичних спекуляцій і їх улюбленої справи - мітингів", - зазначив Ківалов.

"Наші співвітчизники, які й обрали нас до Верховної Ради, хочуть говорити, наприклад, по-російськи. І наша задача, як депутатів, не забороняти їм це, а зробити все можливе для реалізації їх конституційного права. Що ми власне і зробили", - вважає депутат.

- Верховна Рада ухвалила скандальний закон про мови (відео)

- Регіонали задоволені голосуванням за закон про мови: Ми їх розвели, як кошенят


З приводу заяв опозиції про те, що голосування з мовного питання було проведено незаконно, Кивалов заявив, що є парламентський Комітет з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради.

"Є регламентна процедура, є стенограма, є пряма трансляція. І якщо опозиція дійсно вважає, що при прийнятті цього закону були якісь порушення, - будь ласка, нехай пишуть відповідні звернення", - підкреслив він.

Нагадаємо, Рада прийняла в цілому скандальний закон про основи державної мовної політики, який розширює сферу застосування російської мови. Близько 2 тисяч поправок, внесених у документ до другого читання, були просто проігноровані парламентською більшістю. !zn

Читайте також:

Томенко піде в суд відстоювати честь своєї картки, яка «проголосувала» за мовний закон

П'ять депутатів оголосили голодування через закон про мови (фото)

При прийнятті мовного закону «було порушено все, що можна порушити», - опозиція


Колесниченко назвав львівсько-галицький діалект «відрижкою»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі