МЗС порадив російському Первому каналу не лізти в чужі справи

Поділитися
© tv-online-online.de
МЗС відреагував на заяву ведучого новин Первого канала (Росія) про «насильницьку українізацію країни, де проживає більше 20 мільйонів росіян». «Мовна політика, трактування історії і гуманітарні питання не повинні бути предметом обговорення наших зарубіжних партнерів», - заявили у відомстві.

МЗС України закликав іноземні ЗМІ дотримуватися виваженості у коментарях з приводу трактування історії, мовної та гуманітарної політики.

Про це сказав директор департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ Олег Волошин.

Так представник МЗС прокоментував сюжет на Первом канале (Росія) від 8 липня, присвячений прийняттю закону про мовну політику і подальшим акціям протесту.

«Мовна політика, трактування історії і гуманітарні питання є предметом внутрішньої української дискусії і вони не повинні бути предметом обговорення наших зарубіжних партнерів. Розраховуємо, що іноземні ЗМІ будуть максимально виважено підходити до коментарів в даних питаннях», - зазначив він.

- Первый канал РФ звинуватив Україну у «насильницькій українізації і перекрученні історії» (відео)


Як повідомлялося, російський Первый канал у сюжеті, присвяченому ситуації навколо прийняття в Україні скандального закону про мови, заявив про «насильницьку українізацію» і «перекручення російської історії».

Зокрема, в ефірі телеканалу ведучий зазначив, що «за роки насильницької українізації, коли у країні, де живе більше 20 мільйонів росіян, примусово всюди насаджувалася українська мова та перекручувалася російська історія, прищеплювалася брехня про геноцид українців і про героїзм бандерівців, не було з боку російськомовних і сотої частки таких пристрастей, як зараз у противників мовного закону». !zn

Читайте також:

Путін спростить отримання громадянства РФ для вихідців із Російської імперії

Глава адміністрації Путіна: Закон про російську мову піде Україні на користь

Путін сконцентрується на зміцненні впливу на пострадянському просторі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі