МЗС України розцінив критику ЄС як готовність допомогти євроінтеграції

Поділитися
Офіційний Київ обіцяє робити все можливе для набуття чинності Угоди про асоціацію, незважаючи на «певну стурбованість» Європи.

Міністерство закордонних справ України розцінює критичну статтю голів МЗС п'яти країн ЄС як готовність Європи на подальше сприяння євроінтеграції України.

«Україна розуміє увагу своїх партнерів до внутрішньополітичної ситуації у нашій країні. Ця стаття є черговим підтвердженням приналежності України до європейської сім'ї, це найкраще свідчення готовності Європи на найвищому рівні сприяти євроінтеграції України», - сказав прес-секретар українського зовнішньополітичного відомства Олександр Дікусаров.

Він додав, що зі свого боку Київ буде робити все можливе для того, щоб наблизити країну до Європи і докладе максимум зусиль для набуття чинності Угоди про асоціацію. «Ми добре розуміємо, що окремі кроки, які спрямовані на подолання системних проблем, викликають певну стурбованість у наших закордонних партнерів», - сказав представник МЗС України.

Разом з тим, за його словами, Україна, будучи відданою своїм зобов'язанням перед Радою Європи, Європейським Союзом та Організацією з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ), впевнена, що для розвитку правової держави ключове значення має дотримання принципу верховенства права, що включає в себе повагу до судових рішень.

«У разі сумнівів з приводу обґрунтованості винесеного вироку в Україні, як і в будь-який інший демократичній країні, існує багаторівнева система оскарження, аж до Європейського суду з прав людини», - підкреслив він.

Представник МЗС запевнив, що українська сторона ніколи не відмовиться від діалогу з європейськими колегами з усіх проблемних питань.

Як повідомлялося, 4 березня у The New York Times була опублікована стаття голів МЗС Швеції, Великобританії, Чехії, Польщі та Німеччини, в якій мова йде про те, що ситуація з Угодою про асоціацію зайшла у глухий кут і «ключ» в української сторони. Вони згадали «кримінальне переслідування» представників української опозиції, виборче правосуддя і тиск на ЗМІ з боку влади.

Директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин вже заявив, що ця стаття є продовженням діалогу на шляху євроінтеграції. Він зазначив, що всі ці міністри багато зробили для того, щоб переговори щодо Угоди про асоціацію були успішно завершені і заявив, що свою відповідь європейським колегам глава українського МЗС викладе незабаром у своїй статті, текст якої вже підготовлений і узгоджений. !zn

Читайте також:

В ЄС підтвердили намір парафувати угоду про асоціацію до кінця першого кварталу

Посли країн Євросоюзу підтримали критику на адресу Януковича


У ЄС відкрито визнали, що Угоду про асоціацію з Україною заморожено

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі