МЗС України відреагував на резолюцію Європарламенту

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Прийняття Резолюції Європейського парламенту щодо ситуації в Україні засвідчило консолідоване бачення інститутами ЄС готовності до подальшого поглиблення співпраці з Україною, зокрема підписання Угоди про асоціацію.

У МЗС України вважають, що резолюція Європейського Парламенту щодо ситуації в Україні показала консолідоване бачення інститутами ЄС готовності до подальшого поглиблення співпраці з Києвом.

Про це йдеться в коментарі МЗС у зв'язку з прийняттям 13 грудня резолюції Європейського парламенту щодо ситуації в Україні.

«Вітаємо чіткий сигнал Європейського парламенту про необхідність надання ЄС активного сприяння Україні у її реформаторських зусиллях. Угода, безумовно, стане потужним імпульсом і кращим інструментом для успішного просування України на цьому шляху», - підкреслили в МЗС.

Українське зовнішньополітичне відомство підтримує заклик Європейського парламенту про необхідність подальшого спрощення візового режиму для українських громадян. У цьому зв'язку важливим є якнайшвидше завершення Європарламентом всіх процедур, необхідних для ратифікації Угоди про внесення змін до Угоди про спрощення оформлення віз, яка була підписана в липні 2012 року, відзначили в МЗС.

Також МЗС заявило, що в Україні уважно ставляться до висновків міжнародних спостерігачів, у т.ч. Європейського Парламенту, за результатами моніторингу виборів народних депутатів 28 жовтня 2012 року в Україні. «Рекомендації, що розміщуються в остаточному звіті БДІПЛ ОБСЄ, який буде оприлюднений найближчим часом, будуть враховуватися в процесі подальшого реформування виборчого законодавства України з метою його приведення до кращих міжнародних стандартів. Висловлюємо сподівання, що Європейський Парламент буде враховувати такі ключові моменти організації виборчого процесу в Україні як створення належних правових рамок для їхнього проведення, максимальна відкритість української влади до взаємодії з міжнародними спостерігачами та наявність конкурентного середовища, що підтверджується представленістю в новообраному парламенті широкого спектру політичних сил» , - сказано в коментарі.

Реагуючи на заклик ЄС до якнайшвидшого звільнення Юлії Тимошенко та Юрія Луценка, МЗС висловив готовність до подальшої взаємодії з місією уповноважених представників ЄП Олександром Кваснєвським та Петом Кокса.

Нагадаємо, 13 грудня, Європейський парламент прийняв резолюції щодо ситуації в Україні. У ній серед іншого ЄП закликав українську владу покласти край вибірковому правосуддю і вирішити ситуацію з кримінальними справами проти екс-прем'єр міністра Юлії Тимошенко та екс-глави МВС Юрія Луценка.

Також Європейський парламент у прийнятій в четвер резолюції щодо України заявив, що виборча кампанія в Україні в ході парламентських виборів в 2012 році не відповідала основним міжнародним стандартам і стала кроком назад у порівнянні з попередніми виборами в 2010 році. !zn

Читайте також:

Європарламент прийняв ще одну критичну резолюцію щодо України

ПАРЄ закликала Україну розслідувати порушення на виборах і покарати винних

Європарламент засудив план Росії щодо встановлення контролю за інтернетом

Президент Європарламенту дав негативну оцінку виборам в Україні

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі