МЗС звинуватив Росію в упередженому ставленні до української діаспори

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
У МЗС вважають, що це рішення Верховного суду РФ про ліквідацію єдиної всеросійської української громадської організації засвідчило "упереджене ставлення до діяльності української діаспори, незважаючи на багаторазові запевнення на політичному рівні у зворотньому".

Міністерство закордонних справ України розцінює рішення Верховного суду РФ про ліквідацію єдиної всеросійської української громадської організації "Об'єднання українців Росії" як упереджене ставлення до діяльності української діаспори і суперечливий крок у дружбі між країнами.

"З ліквідацією "Об'єднання українців Росії" численна українська діаспора Росії вперше стикається з ситуацією, коли українські громадські організації не будуть представлені на федеральному рівні. На жаль, суд фактично проігнорував проведену новим керівництвом об'єднання значну роботу з метою виправлення раніше зазначених формальних недоліків в роботі", - йдеться в заяві МЗС України, поширеній прес-службою відомства в п'ятницю.

У МЗС вважають, що це рішення засвідчило "упереджене ставлення до діяльності української діаспори, попри багаторазові запевнення на політичному рівні у зворотньому".

"Вважаємо, що такий підхід суперечить відносинам традиційної дружби між нашими державами і народами. Ми підтримуємо обґрунтовані прагнення української діаспори Росії - однієї з найбільших етнічних громад в Російській Федерації - мати впливову та ефективну українську громадську організацію із загальноросійським статусом, діяльність якої сприятиме подальшому розвитку українсько-російських культурно-гуманітарних зв'язків", - нагологшується в заяві.

МЗС України закликає російську сторону ухвалити принципове рішення щодо реального сприяння в правовій самоорганізації української громади в РФ як "важливої складової широкої палітри дружніх українсько-російських відносин".

Як повідмлялося, 18 травня Верховний суд РФ ухвалив рішення про ліквідацію громадської організації "Об'єднання українців Росії". !zn

Читайте також:

«Об'єднання українців Росії» оскаржить рішення суду про ліквідацію організації

Москва ліквідує Об'єднання українців Росії


У Росії закриють ще одну організацію українців

Верховний суд Росії ліквідував автономію українців

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі