На парламентські вибори в Україну з офшорів перекажуть більше 1 млрд доларів

Поділитися
© AMagill, flickr.com
Кошти на передвиборчу компанію в Україні надходять з офшорних зон, упевнені експерти. Ціна кожного голосу - 500 грн. Хоча кампанія ще не розпочалася, ролики вже йдуть по телебаченню у прайм-тайм.

Директор Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна вважає, що, в порівнянні з минулими виборами, в майбутній парламентській виборчій кампанії ціна голосу виборця зросте.

Таку думку Бекешкіна висловила на брифінгу в Києві, на якому були подані результати опитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова спільно з фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва.

За її словами, опитування показало, що «більшість виборців хочуть більше 500 гривень» за голос. «Але це предмет торгу, я думаю», - додала експерт.

Голова Комітету виборців України Олександр Черненко вважає, що з ціною голосу виборця «будуть дуже різні історії в кожному окрузі». «Там, де велика конкуренція, ресурсні кандидати, там, безперечно, буде більше ціна, а там, де явний лідер - буде менше», - додав він. За словами голови КВУ, бюджети виборчих кампаній в місті і в селі також є різними, тому «якісь універсальні цифри важко назвати».

У той же час Черненко висловив переконання, що з офшорних зон на вибори в Україну надійде понад мільярд доларів.

Директор Інституту масової інформації Вікторія Сюмар зазначила, що на сьогоднішній день, хоча офіційно виборча кампанія ще не розпочалася, партії вже проводять агітацію.

«Звідки ці гроші? Звичайно, це спосіб яскравої демонстрації корупційності політичного процесу в Україні», - вважає вона.

«Є велика спокуса порахувати, хоча б приблизно, кількість тих бордів і тієї реклами, яка йде в найдорожчий прайм-тайм в ході футбольних матчів, і відповідно ціна голосу для таких політичних сил буде, звичайно, вищою, ніж для тих, хто буде стартувати пізніше», - сказала експерт.

При цьому вона додала, що «вже ми бачимо активну кампанію Медведчука, Королевської, стартувала об'єднана опозиція і Партія регіонів, і є серйозні підстави поставити питання до політиків, а звідки такий ресурс?». !zn

Читайте також:

Комітет виборців очікує непрогнозованої нової Ради

На Донбасі провладні кандидати «нарізали» собі округи раніше, ніж Центрвиборчком

Більшість бізнесменів підуть на вибори за мажоритаркою - так дешевше

Прохідний бар'єр на виборах до Ради долають 4 партії

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі