На парламентські вибори в Україну приїдуть 10 тис. міжнародних спостерігачів

Поділитися
Кількість іноземних спостерігачів на парламентських виборах буде такою же, як на президентських 2004 року - близько 10 тис. осіб.

За підготовкою та ходом парламентських виборів в Україні, як очікується, буде спостерігати близько 10 тис. міжнародних офіційних спостерігачів, повідомила голова правління громадянської мережі «Опора» Ольга Айвазовська.

«За тими даними, які є у мене, кількість міжнародних офіційних спостерігачів буде наближатися до того, що було в 2004 році - близько 10 тисяч», - заявила вона на прес-конференції, присвяченій підсумкам IV Форуму громадянської асоціації України.

При Міністерстві закордонних справ України створено громадську раду, керівником якого є Ігор Жданов, а в рамках даної ради створена робоча група зі сприяння міжнародним комісіям, яку очолила Айвазовська.

Вона також зазначила, що робоча група готує пропозиції МЗС щодо організації діяльності міжнародних спостерігачів на майбутніх парламентських виборах.

Айвазовська нагадала, що, згідно з чинним українським законодавством, міжнародні офіційні спостерігачі можуть прибути для ведення спостереження і без офіційного запрошення. Водночас, внутрішні вимоги міжнародних громадських організацій припускають, щоб така пропозиція була, щоб діяльність їх місій не сприймалася як втручання у внутрішні справи держави.

Вона повідомила, що кілька днів тому МЗС направило офіційне запрошення ОБСЄ для направлення міжнародних офіційних спостерігачів.

Айвазовська також нагадала, що, згідно з чинним законом, українські громадські організації мають право здійснювати спостереження за виборами.

При цьому, за її словами, в новому чинному законі статус спостерігачів від українських громадських організацій підвищено - їм надано статус суб'єкта виборчої кампанії, що значно розширює їхні права.

Вона повідомила, що спостерігачі від «Опори» починають довгострокове спостереження в квітні, його будуть здійснювати 225 спостерігачів, а в день виборів - 3,5 тис. короткострокових спостерігачів.

Нагадаємо, що парламентські вибори в Україні повинні відбутися в кінці жовтня 2012 року. !zn

Читайте також:

МЗС запросив на вибори спостерігачів від ОБСЄ

В Європі вважають вибори останнім тестом для України

Янукович вимагає чесних парламентських виборів

«Батьківщина» і
«Фронт змін» запропонували соратникам по опозиції 25 мажоритарних округів з 225

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі