На Півдні і Сході скоротилося число прихильників незалежності України

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Зростання рівня підтримки незалежності відбувається за рахунок Заходу і Центру країни. У східних і південних регіонах сплеск підтримки незалежності було зафіксовано після перемоги Януковича на виборах, після чого кількість її прихильників скоротилася.

Наростаюче неприйняття нинішньої влади викликає у регіонах країни протилежну реакцію в частині підтримки її незалежності. На Заході і в Центрі підтримка росте, на Півдні - падає. Про це у своїй статті для ZN.UA пише оглядач Людмила Шангіна.

Зростання рівня підтримки незалежності відбувається за рахунок Заходу і Центру країни. Про це свідчить опитування, проведене соціологічною службою Центру Разумкова спільно з Фондом «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва

На Заході він зріс з 86% у 2010 р. до 93% у 2012 р.; у Центрі - з 54% до 77% відповідно. Підтримка незалежності зростає, оскільки зростає неприйняття влади. Ресурс Заходу в цьому неприйнятті уже практично вичерпаний, але Центр себе показав, зазначила оглядач.

- Абсолютна більшість українців знову проголосувала б за Незалежність

Інша картина на Сході. Тут сплеск підтримки незалежності припав на серпень 2011 року (57%), після чого знизився до звичайного свого рівня - менше половини жителів (зараз 49%). При цьому, по-перше, плавно знижується і кількість противників незалежності - зараз вона становить 23% проти 34% в 2010 р.

У той же час, на Півдні після перемоги Віктора Януковича підтримка незалежності зашкалила: 65% проти 15% тих, хто незалежність країни не підтримав (за даними на серпень 2010 - ред.). Проте вже через рік прихильники незалежності склали і зараз складають тільки близько третини жителів Півдня (34% в 2011 р. і 36% зараз), тоді як число супротивників два роки стабільно - більше 40%.

Подробиці читайте у свіжому номері "Дзеркала тижня. Україна" у статті Людмили Шангіної "Незалежність країни на тлі й напередодні". !zn

Читайте також:

За два роки число готових боротися за Батьківщину зі зброєю в руках впало на 10%

З атрибутів незалежності українці найбільше поважають державну мову, найменше - гривню

Монумент Незалежності у Харкові Янукович відкрив російською мовою

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі