На батьківщині Степана Бандери відзначили 102-у річницю з дня його народження

Поділитися
В Івано-Франківській області у суботу, 1 січня, урочисто відзначили 102-у річницю з дня народження провідника Організації українських націоналістів Степана Бандери.
В Івано-Франківській області у суботу, 1 січня, урочисто відзначили 102-у річницю з дня народження провідника Організації українських націоналістів Степана Бандери.На території будинку Бандери у селі Старий Угринів Калуського району Івано-Франківської області відбулися панахида та урочисте віче. На віче прибули ветерани Української повстанської армії, народні депутати України, керівники області і районів та міст Прикарпаття, делегації з районів, лідери політичних партій та громадських організацій, жителі села, які поклали вінки і квіти до пам'ятника «лицаря духу і перемоги». Вони називали Бандеру "героєм нашої нації, великим сином України", ставили його ім'я в один ряд з такими синами українського народу, як Симон Петлюра, Євген Коновалець, Роман Шухевич та сотнями інших "героїв, між якими існує найтісніший ідейний зв'язок". На віче виступили голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич, заступник голови облдержадміністрації Роман Іваницький, лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок, голова Братства ОУН-УПА Карпатського краю Фотій Володимирський тощо. Голова обласної ради Сич зазначив, що Прикарпаття є бандерівським краєм, тому депутати місцевих рад мають бути «по духу і справам бандерівськими», захищати все українське. Учасники віче поклали вінки та квіти до пам'ятника Бандері та оглянули будинок, де народився майбутній провідник ОУН, а у відреставрованому приміщенні Меморіального музею Степана Бандери ознайомилися з новими експозиціями. Після обіду в Івано-Франківську пройшла святкова хода вулицями міста до Європейської площі, де біля пам'ятника Бандері відбулося віче. Там теж священики різних конфесій відслужили поминальну панахиду. У віче взяли участь керівники обласної та міської влади, ветерани УПА, пластуни, жителі міста. Творчі колективи міста виконували патріотичні пісні. Учасники віче закликали присутніх бути «гідними ідей провідника українських націоналістів» і «не зраджувати інтереси українського народу» у повсякденному житті. Степан Бандера - герой України, символ боротьби за свободу і незалежність країни. Один з організаторів та ідеологів ОУН. Був убитий співробітником КДБ 15 жовтня 1959 у Мюнхені за наказом вищого керівництва СРСР.

За матеріалами УНІАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі