На Софійській площі оголосили угоду про спільні дії опозиції

Поділитися
© facebook.com/andrij.bondar
Основні опозиційні політичні сили України домовилися сформувати єдиний список кандидатів у народні депутати по мажоритарних округах на парламентських виборах 2012 року.

На багатотисячному мітингу на Софійській площі в Києві в День Соборності була оголошена угода про дії об'єднаної опозиції України.

«Опозиційні сили формують єдиний список кандидатів у народні депутати, які будуть балотуватися в мажоритарних округах, за принципом «один округ - один кандидат» від об'єднаної опозиції», - йдеться в угоді, яку було зачитано в неділю, 22 січня.

Опозиціонери заявили, що після перемоги на парламентських виборах 2012 року вони сформують більшість у Верховній Раді. «Лідери політичних партій - учасників угоди зобов'язуються забезпечити її безумовне виконання. Ми підкреслюємо, що єдиним опонентом для об'єднаної опозиції є чинний режим і ті політичні сили, які його представляють», - йдеться в угоді.

Опозиційні партії оголосили, що відмовляються від публічної взаємної критики, декларують принцип взаємної поваги і відмови від боротьби між собою.

Як повідомив журналістам лідер партії «Фронт змін» Арсеній Яценюк, в угоді визначені загальні принципи діяльності опозиції і зафіксовано положення про створення коаліції в майбутньому парламенті.

Під час зачитування угоди на Софійській площі не було оголошено, хто її підписав. За попередньою інформацією, Угоду підписали всі учасники Комітету опору диктатурі і партія «УДАР» Віталія Кличка (із зауваженнями).

Читайте також

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі