На свідка у справі Луценка ГПУ чинила непрямий тиск

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Під час допиту у Генпрокуратурі чинився непрямий тиск. Про це заявив під час допиту в суді 62-й свідок у справі екс-голови Юрія Луценка Микола Легенький.

Свідок працював з 2005 року заступником начальника Департаменту кадрового забезпечення МВС України. За його словами, план і програма заходів святкування Дня міліції були обов'язковими до виконання.

«Передбачалося проведення офіційних урочистих заходів за участю перших осіб держави. І це було виконано», - зазначив М.Легенький.

Свідок зазначив, що ані Ю.Луценко, ані інші особи з посиланням на нього не давали незаконних вказівок.

Захисник Ірина Луценко запитала у свідка, чи чинився на нього тиск під час допитів у Генпрокуратурі. М.Легенький сказав, що прямого тиску не було, але натяки на це були. Зокрема, свідок процитував слова слідчого Войченка: «Я не розумію, чому ви захищаєте Луценка, адже мені треба думати, як вас вивести на 6 п. 2 (стаття 6, пункт 2 КПК, де йдеться про відсутність складу злочину - ред.)».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі