На Тимошенко завели нову справу

Поділитися
© stroymart.com.ua
На екс-прем'єра завели нову кримінальну справу за фактом нанесення тілесних ушкоджень співробітнику слідчого ізолятора.

На екс-прем'єра Юлію Тимошенко під час її ув'язнення завели ще одну справу - за нанесення тілесних ушкоджень. Про це заявив перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін.

Так, за його словами, окрім кримінальних справ щодо автомобілів швидкої допомоги, використання кіотських грошей є й інші справи, з яких будуть пред'явлені звинувачення.

«Крім них, є справа за фактом нанесення Юлією Тимошенко тілесних ушкоджень співробітнику слідчого ізолятора, що знаходиться при виконанні службових обов'язків», - заявив Кузьмін.

«Є й інші справи. Вони теж розслідуються. І можу вас запевнити, що жодна справа в нас не залишиться осторонь. Кожну буде закінчено у встановлений законом термін і направлено до суду», - пообіцяв Кузьмін.

Хвороби Тимошенко можуть бути уявними, - чиновник

«Все одно кінець цієї історії колись настане. Людина з такими захворюваннями, як у неї, не може лікуватися вічно. Тим більше що в нас є висновок експертів про те, що вона може брати участь у судових процесах. Тому ми почекаємо», - додав перший заступник генпрокурора.

Він також зазначив, що у нього з'явилося відчуття, що до справ Тимошенко змінилося ставлення з боку європейських політиків, пише Сегодня.

«Так, відчуваю. Політичних оцінок, звинувачень у політзаангажованості цих справ звучить все менше. Європейці теж розуміють, що проти будь-якого політичного звинувачення найвагомішим є аргумент юридичний», - сказав він.

З таким діагнозом, як у Тимошенко, так довго не лікуються в стаціонарі, - МОЗ

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009-му році 11 жовтня 2011 року. Вона відбуває покарання у Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року.

Захист неодноразово заявляв про проблеми зі здоров'ям ще під час її перебування в Київському СІЗО і вимагав обстеження незалежними медиками, оскільки Тимошенко не довіряє українським лікарям. 9 травня Тимошенко перевели з колонії в ЦКЛ № 5. Тактику і медикаментозне лікування екс-прем'єра в ЦКЛ № 5 визначають німецькі лікарі з клініки «Шаріте».

Київський райсуд Харкова, який розглядає справу про зловживання корпорації «Єдині енергетичні системи», 25 червня постановив призначити Тимошенко проведення судово-медичної експертизи щодо стану її здоров'я.

Наразі Тимошенко, посилаючись на стан здоров'я, відмовляється брати участь у судових засіданнях у Харкові, де її судять у справі ЄЕСУ, звинувачуючи в неповерненні в державі валютної виручки від експорту металу корпорацією ЄЕСУ в сумі понад $160 млн, замах на розтрату коштів держбюджету України в особливо великих розмірах шляхом покладання на Кабмін зобов'язань ЄЕСУ перед Міністерством оборони РФ на суму $405,5 млн. !zn

Читайте також:

Кузьмін: Гроші за вбивство Щебраня переводилися з рахунків Тимошенко і Лазаренка

Янукович упевнений у причетності Тимошенко до вбивства Щербаня: Там були мотиви

Виправдати Тимошенко в Євросуді допоможе справа азербайджанського журналіста

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі