На виборах у Білорусі опозицію у виборчкомах представляв 61 особа з 70 тисяч

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© hombiz.ru
У білоруській опозиції пояснюють мотиви відмови від участі у виборах тим, що в них спочатку не було шансів. Опоненти Лукашенка вважають, що після виборів білоруська влада втратила свою легітимність для значного числа виборців.

На виборах у Білорусі, в результаті яких у парламент не потрапив жоден супротивник президента Олександра Лукашенка, опозиція мала у виборчих комісіях 0,09% місць. Про це ZN.UA розповів глава білоруської Об'єднаної громадянської партії Анатолій Лебедько.

Пояснюючи мотиви відмови опозиції від участі у виборах, він назвав наступні причини: практично повна відсутність її представників у складі виборчих комісій, відсутність доступу до державних ЗМІ, численні перешкоди при проведенні передвиборчих заходів.

«
Про які вибори ми можемо говорити, якщо у виборчих комісіях із 70 тисяч осіб тільки 61 представляв політичну опозицію? Це 0,09%! Із цього можна зробити тільки один висновок: із самого початку влада цілеспрямовано створювала такі комісії для маніпуляції цифрами й відвертої фальсифікації. Ми ж не хочемо бути ширмою», - сказав опозиційний білоруський політик.

- У парламент Білорусі знову не пройшов жоден опозиціонер. Лукашенко вважає такі вибори «щастям для народу»

«Від парламентських виборів ніхто не виграв. Нічого не придбала і влада в основних міжнародних організаціях. Більш того, в порівнянні з 2008 роком вона втратила свою легітимність і для значного числа виборців», - констатує Лебедько.

На його думку, все це ще більше посилює економічну і політичну залежність Олександра Лукашенка від Кремля. «
Але це ж ставить його і перед необхідністю шукати якісь майданчики для поновлення комунікації з Заходом. Оскільки, зіпсувавши відносини Білорусі з Європейським Союзом і Сполученими Штатами, Лукашенко значно погіршив становище Мінська в переговірному процесі з Кремлем. Він уже не може шантажувати Москву тим, що піде на Захід, як це було до президентської кампанії 2010 року», - вважає глава Об'єднаної громадянської партії.

Подробиці читайте в свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна» в статті Володимира Кравченка «Зразкові вибори авторитарного режиму». !zn

Читайте також:

Азаров привітав Білорусь з виборами, які Європа назвала «насмішкою»


У Москві стартував збір підписів за возз'єднання Росії, України і Білорусі


Білоруська опозиційна партія зняла своїх кандидатів з виборів


У Білорусі затримано адміністраторыв опозиційних угруповань мережі «ВКонтакте»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі