На ВО «Свобода» відпрацювали нову «технологію» зняття кандидатів з виборів

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© digimedia.ru
Перед виборами в Обухові кандидата в мера від ВО «Свобода» відсторонили від участі через позов Партії регіонів до міськвиборчкому.

На виборах мера Обухова представника ВО «Свобода» Валерія Воробця усунули від виборів вельми незвичайним чином.

Як повідомляє кореспондент ZN.UA, в лютого Валерія Воробця офіційно зареєстрували претендентом на посаду міського голови Обухова, видавши посвідчення кандидата в мери №3. Однак незабаром його терміново викликали до Київського окружного адміністративного суду. Виявилося, що довірена особа кандидата в мери від Партії регіонів звернулася з позовом до Обухівського міськвиборчкому.


Позивачу звідкілясь стало відомо, що Воробець перед реєстрацією здав не всі належні документи. Йшлося про заяву до міськвиборчкому про реєстрацію, тобто про документ, без якого ніхто б про реєстрацію навіть мови не заводив. Зауважимо, що члени міськвиборчкому голосували за відповідне рішення у повному складі. Якщо заява справді зникла, то могло йтися тільки про втрату чи крадіжку документа, що сталося вже після реєстрації. Тобто кандидат у цьому разі виявлявся потерпілою стороною.

На судове засідання не з’явилися ні голова міськвиборчкому, ні його секретар, які несуть відповідальність за цілість документів та видають посвідчення кандидату, ні півтора десятка членів комісії, які голосували за рішення про реєстрацію. Клопотання Воробця забезпечити явку свідків на засідання суду не взяли до уваги.

Міськвиборчком у суді представляла одна людина. Її зацікавленість у тому, щоб суд визнав рішення про реєстрацію кандидата недійсним, була абсолютно очевидною, повідомляє кореспондент ZN.UA. Вона не захищала інтересів міськвиборчкому, а підігрувала позивачеві, погоджуючись з усіма його твердженнями. Обидві сторони цього дивного процесу (позивач і відповідач) виглядали спільниками. У підсумку суд позбавив Воробця кандидатського статусу.

Подробиці читайте в свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна» у статті Єліанди та Надії Гоцуєнко «Обухів: перевірка на дорогах». !zn

Читайте також:

Нардеп-регіонал накинувся на свою колегу з НУНС на виборчій дільниці (відео)

На виборах мера Обухова переміг регіонал Олександр Левченко

Глава Комітету виборців прогнозує вибори мера Києва в середині липня

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі