На Януковича подали до суду за скасування Дня свободи

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Проти президента Віктора Януковича подали позов за скасування Дня Свободи. З відповідною заявою до Вищого адміністративного суду звернулася керівник рівненської обласної організації «Українська народна партія» Світлана Ніколина.

Вона ви­магає визнати незаконним указ президента, яким скасовується святку­вання 22 листопада Дня Сво­боди.

«Ми направили звернення до суду і очікуємо, що здоровий глузд переможе. Об’єднання Дня свободи з Днем Соборності вже є само по собі нелогічним тільки тому, що кожна дата має свою передісторію. І якщо Янукович забув Помаранчеву революцію, то треба йому нагадати. Такі укази лише сприятимуть новій хвилі обурення людей, що, врешті, підштовхне українців до ще одного соціального вибуху. Українців контролювати неможливо ані указами, ані скасуванням визначних для них дат. Чим більше буде таких заборон, тим швидше це призведе до ще одного народного невдоволення чи навіть повторення Майдану». - пояснила С.Ніколина.

Як відомо, президент переніс святкування Дня свободи на 22 січня через звернення низки громадських організацій. Під час підготовки указу, який внормовував відзначення пам’ятних дат та професійних свят були, зокрема, враховані останні звернення з цього приводу таких організацій: Вінницька обласна рада ветеранів, Київська обласна організація «Товариство червоного хреста України», Дніпропетровське регіональне відділення організації офіцерів спецпідрозділів по боротьбі з організованою злочинністю «Центр», ВО «Союз організацій інвалідів України» (Кіровоградська обл.) та інших.

За даними ZN.UA приводом для скасування Дня свободи стало те, що президент В.Янукович не знає, як себе поводити у цей день на офіційному рівні. Як відомо День свободи заснував президент Віктор Ющенко у 2005 році на честь Помаранчевої революції, у результаті якої В.Янукович зазнав поразки у третьому турі виборів.

22 листопада 2011 року святкування на Майдані закінчилися зіткненнями громадян з міліцією.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі