Спостерігачі ООН 15 квітня прибудуть до Сирії

Поділитися
© voanews.com
Рішення про відправку до Сирії 30 неозброєних військових спостерігачів було прийнято одноголосно, його підтримала і Росія, яка раніше блокувала сирійські резолюції Радбезу.

Рада безпеки ООН увечері 14 квітня схвалила резолюцію про направлення невійськової групи спостерігачів за дотриманням режиму припинення вогню в охоплену громадянським конфліктом Сирію.
Рішення про відправку до Сирії 30 неозброєних військових спостерігачів було прийнято одноголосно, його підтримала і Росія, яка раніше блокувала сирійські резолюції Радбезу. Посол Росії в ООН Віталій Чуркін закликав ворогуючі сторони утримуватися від насильства.
Очікується, що перша група спостерігачів ООН прибуде до Сирії вже 15 квітня.
П'ять чи шість спостерігачів вилетіли до Сирії відразу після оголошення Радбезу про схвалення резолюції, повідомив представник департаменту з миротворчих операцій ООН Кьеран Двайер. У найближчі дні за першою групою підуть ще близько 25 спостерігачів.
Водночас, правозахисні організації стверджують, що урядові війська знову піддають артилерійському обстрілу місто Хомс, порушуючи тим самим домовленість про припинення вогню.
Сирійські правозахисники повідомили, що в квартали міста з ранку 15 квітня залітають снаряди з періодичністю приблизно по шість на хвилину,
14 квітня, за їхніми даними, урядові війська убили, як мінімум, п'ять осіб. Четверо з них були вбиті в Алеппо, коли солдати відкрили вогонь по похоронній процесії. У місті Хомс, який піддався артилерійському обстрілу, загинув ще один чоловік.
Протистояння між прихильниками і противниками Башара Асада в Сирії триває з березня 2011 року. За даними ООН, жертвами конфлікту стали не менше дев'яти тисяч осіб. !zn
Читайте також:
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі