Спостерігачі ООН в Сирії припиняють свою місію

Поділитися
© g2tour.com
За останні 10 днів на території Сирії спостерігалося збільшення випадків насильства, відзначають в ООН, що обмежує можливості організації спостерігати, перевіряти і доповідати, а також сприяти діалогу і стабільності, тобто перешкоджає виконанню наших обов'язків.
Військові спостерігачі ООН призупиняють свою діяльність на території Сирії через ескалацію насильства, заявив в суботу глава місії спостерігачів Роберт Муд.
"За останні 10 днів на території Сирії спостерігалося збільшення випадків насильства. Ескалація насильства обмежує наші можливості спостерігати, перевіряти і доповідати, а також сприяти діалогу і стабільності, тобто перешкоджає виконанню наших обов'язків", - йдеться в заяві Р.Муда.
"Небажання обох сторін конфлікту домагатися мирної передачі влади і посилення військових позицій призводить до жертв з обох сторін. Щодня гинуть невинні мирні жителі, чоловіки, жінки і діти. Це також представляє істотний ризик для наших спостерігачів. В цій ризикованій ситуації місія спостерігачів ООН в Сирії призупиняє свою діяльність", - наголошується в заяві голови місії спостерігачів.
Як повідомлялося, в Сирії знаходяться 298 неозброєних військових спостерігачів. У завдання місії ООН у Сирії входило спостереження за дотриманням всіма конфліктуючими сторонами в Сирії припинення вогню, а також виконання ними положень мирного плану спецпосланця ООН і Ліги арабських держав Кофі Аннана.
У Сирії триває протистояння влади і опозиції, яке загрожує перерости в повномасштабну громадянську війну. Сирійська опозиція вимагає відставки Президента країни Башара Асада, звинувачуючи урядові сили в масових звірства щодо мирного населення. Офіційний Дамаск стверджує, що під прикриттям демократичних гасел в країні орудують "банди озброєних терористів". За останніми оцінками ООН, за час конфлікту в Сирії загинуло вже більше 9 тис. цивільних осіб. !zn
Читайте також:
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі