Спостерігачі від ОБСЄ розпочали роботу в Україні

Поділитися
До складу основної групи місії входять 16 експертів ОБСЄ. Крім того, 90 довгострокових спостерігачів прибудуть в Україну 17 вересня цього року і будуть перебувати в різних регіонах країни.

Міжнародна місія спостереження Бюро демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ розпочала свою роботу в Україні.

Про це заявив прес-секретар Міністерства закордонних справ України Олександр Дікусаров під час брифінгу 11 вересня в Києві.

«10 вересня нинішнього року в Україні розпочала роботу міжнародна місія спостереження Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ на виборах народних депутатів України, які відбудуться 28 жовтня цього року», - сказав він.

За словами Дікусарова, главою місії призначена Одрі Френсіс Гловер (Великобританія), яка вже очолювала наглядову місію БДІПЛ ОБСЄ в Україні на дострокових парламентських виборах 2007 року.

«До складу основної групи місії входять 16 експертів ОБСЄ. Крім того, 90 довгострокових спостерігачів прибудуть в Україну 17 вересня цього року і будуть перебувати в різних регіонах країни», - зазначив дипломат.

Як повідомив прес-секретар МЗС України, головними завданнями для довгострокових спостерігачів є моніторинг виборчих процесів в Україні та підготовка доповідей, які повинні містити незалежний аналіз ситуації. Крім того, спостерігачі будуть здійснювати підготовчу роботу до прибуття 600 короткотермінових спостерігачів з країн-учасниць ОБСЄ, які спостерігатимуть за виборами в день голосування.

БДІПЛ є незалежним інститутом ОБСЄ, який здійснює спостереження за виборами в державах-учасницях організації. !zn

Читайте також:

ЦВК зареєструвала перших міжнародних спостерігачів за виборами

На виборах українцям покажуть в онлайні процес голосування, але не підрахунок голосів

Центрвиборчком оголосив про старт виборчої кампанії з 30 липня

Янукович запросив спостерігачів від ОБСЄ на парламентські вибори

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі