Почалося попереднє слухання щодо апеляції Луценка

Поділитися
Луценка доставлено до будівлі апеляційного суду. На засіданні також присутні його захисники Юрій Фомін, Олексій Баганець, дружина Ірина Луценко.

Апеляційний суд міста Києва розпочав засідання, на якому відбудеться попереднє слухання з розгляду апеляційної скарги екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка та його адвокатів на рішення Печерського районного суду Києва, яким екс-міністр був засуджений до 4 років позбавлення волі.

Луценко доставлений до будівлі апеляційного суду. На засіданні також присутні його захисники Юрій Фомін, Олексій Баганець, дружина Ірина Луценко.

Сторону обвинувачення представляють прокурори Віктор Клименко, Дмитро Лобань та Євген Зінченко.

Адвокати екс-міністра попросили суд провести розгляд скарги їхнього підзахисного на вирок в режимі повного судового слідства, заявив на початку судового засідання головуючий на процесі суддя Ігор Рибак.

Лутковська має намір відвідати Тимошенко і Луценка

Він пояснив, що при підготовці скарги до судового розгляду захисники Луценка і його екс-водія Леоніда Приступлюка внесли клопотання про проведення судового слідства в повному обсязі. Саме тому судом прийнято рішення про проведення попереднього слухання скарги.

27 лютого Печерський райсуд Києва засудив екс-главу МВС Луценка до 4 років позбавлення волі з конфіскацією особистого майна. Також суд своїм рішенням позбавив Луценка першого рангу державного службовця і заборонив обіймати посади, пов'язані з організаційно-розпорядчими та організаційно-виконавчими функціями підприємств, організацій та установ усіх форм власності, протягом двох років.

Крім того, суд дійшов висновку про необхідність стягнути з Луценка на користь МВС України більше 643 тис. грн у якості компенсації за незаконне святкування Дня міліції в палаці «Україна» у 2008-2009 роках. Захист Луценка має намір оскаржити вирок.

Згідно з рішенням суду, Луценко перебуватиме у в'язниці 2 роки і 10 місяців, оскільки термін покарання враховує знаходження екс-міністра під арештом у СІЗО протягом 1 року і 2 місяців - у відбування терміну покарання входить і цей період.

Відзначимо також, що в даний час суд розглядає вже другу справу проти Луценка. !zn

Читайте також:

Суд відмовився закрити другу справу проти Луценка і оголосив перерву до 18 травня


Те, що відбувається з Тимошенко і Луценком шокує Євросоюз, - посол ЄС

Колишні співробітники МВС повернули гроші, витрачені Луценком на День міліції

Тимошенко і Луценко пишуть один одному листи з камер

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі