Нардепи-регіонали хочуть засідати в Раді один день на тиждень, Литвин не проти

Поділитися
У Партії регіонів вважають, що перед виборами нардепи повинні приділити більше часу роботі з виборцями. Всі попередні виборчі кампанії Верховна Рада взагалі не працювала у пленарному режимі.

Фракція Партії регіонів пропонує депутатам Верховної Ради на цьому тижні тільки один день працювати в пленарному режимі. З такою ініціативою виступив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

За його словами, у цей день парламент повинен сконцентруватися на прийнятті важливих законопроектів, поданих Кабінетом міністрів, президентом і деякими депутатами. Весь інший період депутати працюватимуть в комітетах і з виборцями.

Окрім того, лідер фракції Партії регіонів зазначив, що представники опозиції також повинні брати участь у пленарних засіданнях, а не делегувати по 3-4 представники, які, за словами Єфремова, «тільки створюють шумові ефекти».

Лідер фракції Партії регіонів нагадав, що всі попередні виборчі кампанії Верховна Рада взагалі не працювала у пленарному режимі. «Більш ефективно можна працювати в тому форматі, коли ми визначаємо один день робочий пленарний», - сказав він.

Окрім того, на переконання Єфремова, такий графік роботи дасть можливість 340 депутатам нинішнього скликання брати участь у передвиборчій кампанії, оскільки вони або включені у виборчі списки, або балотуються у мажоритарних округах.

Пропозиція Єфремова викликало певне незадоволення у представників опозиційних фракцій.

У свою чергу голова Верховної Ради Володимир Литвин також звернув увагу представників опозиції, що вони не беруть участь у пленарних засіданнях, від їхніх фракцій на засідання ходять лише кілька представників.

За його словами, враховуючи це, доцільно було б працювати тільки один пленарний день. Спікер додав, що опозиційні депутати під час пленарних засідань не працюють у сесійній залі, а займаються виборчою кампанією.

«Давайте домовимося: якщо ми проводимо засідання тиждень, то потрібно бути в сесійній залі, а якщо ні - то потрібно написати заяву на відпустку і брати участь у виборчому процесі. Так буде чесно», - додав Литвин. !zn

Читайте також:

В опозиції впевнені, що ухвалювати держбюджет-2013 повинна вже нова Рада

Депутатську недоторканність розгляне вже наступний склад Ради

Останній мирний протест: Раду закидали туалетним папером

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі