НАТО не буде підштовхувати Україну до перегляду позаблоковості

Поділитися
© ZN.UA
НАТО буде продовжувати співпрацю з Україною в рамках річної національної програми, щоб "проекти, схвалені як частина нацпрограми, виконувалися і приносили практичні результати".

Північноатлантичний альянс поважає рішення офіційного Києва про позаблоковість і не має наміру підштовхувати Україну до перегляду оборонної політики.

Про це 24 травня заявила заступник помічника генерального секретаря НАТО з питань громадської дипломатії Стефані Бабст під час відеоконференції Київ-Брюссель.

"Ми поважаємо рішення українського уряду про позаблоковість і не маємо наміру підштовхувати когось, у тому числі, Україну, до перегляду своєї оборонної політики", - сказала вона.

Бабст підкреслила, що НАТО буде продовжувати співпрацю з Україною в рамках річної національної програми, щоб "проекти, схвалені як частина нацпрограми, виконувалися і приносили практичні результати". "І, щоб ми - як у Києві, так і в Брюсселі - могли дійсно сказати, що рухаємося вперед у практичному сенсі", - додала вона.

Представник НАТО також додала, що альянс привітав участь президента України Віктор Януковича в саміті у Чикаго, під час якого український лідер вказав на зобов'язання країни з надання допомоги Афганістану, а також залучення до операції НАТО в районі Африканського Рогу "Океанський щит".

Зазначимо, що майже половина українців досі вважають НАТО «агресивним імперіалістичним блоком» і бояться бути втягнутими у військові конфлікти. !zn

Читайте також:

В НАТО занепокоїлися вибірковим застосуванням правосуддя в Україні

Мова про участь України у створенні ЄвроПРО поки не йде

Блоку НАТО «закрили доступ» на українське телебачення

Генсек НАТО Расмуссен занадто зайнятий, щоб приїхати на Євро-2012 в Україну

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі