НАТО зацікавлене в співпраці з Україною в сфері ПРО

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© balcanii.ro
В альянсі визнають, що Україна належить до числа країн, що мають цілком зрозумілу зацікавленість у майбутньому розвитку протиракетної оборони НАТО.

НАТО готово взаємодіяти з третіми країнами,зокрема з Україною, на індивідуальній основі заради посилення ефективності системи протиракетної оборони.

Про це напередодні свого візиту в Україну в інтерв'ю ZN.UA повідомив помічник генсека НАТО з політичних питань і політики безпеки Дірк Бренгельманн.

На питання, чи розглядає альянс Україна як партнера при створенні європейської системи ПРО, Бренгельманн повідомив: «Наші глави держав і урядів заявили на Чиказькому саміті, що НАТО й далі готове взаємодіяти з третіми країнами на індивідуальній основі задля посилення прозорості та довіри, а також для посилення ефективності оборони від балістичних ракет».

Читайте: Україні більше не значиться серед пріоритетних партнерів НАТО, - британський експерт

«В альянсі визнають, що Україна належить до числа країн, котрі мають зрозумілу зацікавленість у майбутньому розвитку протиракетної оборони НАТО. Гадаю, ваша країна зараз працює над виробленням своєї політики з цього питання», - зазначив він.

«Ми обговорювали це питання з Україною під час робочих консультацій у березні 2011 року, де обмінялися поглядами на сфери потенційної співпраці. Це було відзначено на засіданні міністрів закордонних справ КУН у квітні 2011 року. Ми ще не проводили офіційних консультацій: вони мають бути узгоджені з усіма членами альянсу. Поки що зарано гадати, чи може, і якщо може - то як, Україна співпрацювати з НАТО у сфері оборони проти балістичних ракет», - заявив він.

Подробиці читайте в свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна» в інтерв'ю Володимира Кравченка з Дірком Бренгельманном. !zn

Читайте також:

В НАТО занепокоїлися виборчим застосуванням правосуддя в Україні

Мова про участь України в створенні ЄвроПРО поки не йде

Блоку НАТО «закрили доступ» на українське телебачення

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі