Назарбаєв перемагає на виборах у Казахстані

Поділитися
Діючий президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв лідирує на проведених президентських виборах. Про це повідомив голова Центральної виборчої комісії Куандик Турганкулов.

«На основі оперативних даних, отриманих від виборчих комісій, наразі голоси виборців розподілилися таким чином: за Жамбила Ахметбекова - 1,4%, Мелса Елеусізова - 1,2%, за Гані Касимова - 1,9%, за Нурсултана Назарабаєва - 95,5%», - повідомив він.

Голова виборчої комісії уточнив, що ці дані "не остаточні, а попередні підсумки, оскільки протоколи територіальних виборчих комісій до нас тільки почали надходити, на що виборним законодавством відводиться дводенний термін".

К.Турганкулов зазначив, що згідно з виборчим законодавством остаточні підсумки має бути підведено не пізніше 12 квітня.

Раніше такі ж цифри було оприлюднено з посиланням на дані exit-poll. Про них говорив сам Н.Назарбаєв, виступаючи у передвиборному штабі своєї партії.

«За даними exit-poll встановлено, що казахстанці схвалюють роботу, яку я проводив усі ці 20 років, щодня, вони висловили довіру нашим програмам на майбутнє. Яка ще підтримка потрібна людині, яка керує країною?» - сказав він.

Нагадаємо, дострокові вибори президента Казахстану відбулися у неділю. На посаду голови держави претендували чотири кандидати - чинний президент Нурсултан Назарбаєв, сенатор, лідер партії патріотів Гані Касимов, еколог Мелс Елеусізов і представник комуністичної народної партії Жамбил Ахметбеков.

За матеріалами Газета.ру

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі