Хвороби Тимошенко можуть бути уявними, - лікар

Поділитися
© НБН
Екс-прем'єр відкидає судмедекспертизу, оскільки може виявитися, що її хвороби - уявні. 11 років тому, під час перебування у Лук'янівському СІЗО, у Тимошенко спостерігалася подібна поведінка.

Юлія Тимошенко, яка знаходиться на стаціонарному лікуванні в Харкові категорично відмовляється від проведення судово-медичної експертизи, покликаної, за твердженням держобвинувачення, визначити, чи в змозі вона брати участь в судових засіданнях у своїх кримінальних справах. Як і її адвокат Сергій Власенко, екс-прем'єр вважає судмедекспертизу незаконною і такою, що не має нічого спільного зі здоровим глуздом. Власенко заявив, що його підзахисну як і раніше ніхто не лікує.

«Українські лікарі не тільки не лікували її протягом півроку, але й безсовісно брехали всім, що вона здорова і що їй нічого не треба (Тимошенко не раз заявляла, що сама відмовляється від лікування - ред.), - говорить адвокат. «Є висновок німецьких лікарів, що Тимошенко серйозно хвора і потребує лікування», - сказав він, пише газета Сегодня.

Власенко повідомив, що був у неї 2 липня, і підзахисна скаржилася на погіршення самопочуття, зокрема, посилення болю в області хребта, а умови утримання в лікарні, за його словами, не відрізняються від тюремних: «У палаті встановлені цілих три відеокамери спостереження» .

На своє здоров'я Тимошенко скаржилася ще 11 років тому. Один з працівників МОЗ, якй раніше вивчав скарги екс-прем'єра, повідомив, що у неї спостерігалася низка фобій, у тому числі перебільшений страх загрози своєму здоров'ю.

«Ще коли вона в 2001 році вперше потрапила в СІЗО, у Юлії Володимирівни виявлялися дуже спотворені, неадекватні уявлення про свій стан, - підтверджує високопоставлений чиновник управління охорони здоров'я Києва.

За його словами вона не довіряла лікарям, відмовлялася від спілкування з ними, підозрювала в чомусь, хоча судмедекспертизу тоді все ж таки вдалося провести. «Не можна виключити, що це просто тактика - уникнути відповідальності, зігравши на співчутті. Лікарі теж люди і також не позбавлені сумнівів - а раптом трапиться щось непоправне, і будеш потім себе картати. А їй вдалося розжалити тих, від кого залежала її доля - залишити Тимошенко на нарах у «Лук'янівці» або дати вийти на свободу. Зараз історія повторюється. Скаржачись на погіршення здоров'я, вона відмовляється лікуватися. Може, боїться, що на перевірці хвороби виявляться уявними? Адже й німецькі лікарі визнали допомогу, що надається їй, адекватною», - сказав він.

Як повідомлялося, під час засідання у справі корпорації «ЄЕСУ» 25 червня Київський районний суд Харкова задовольнив клопотання сторони держобвинувачення про призначення судмедекспертизи стану здоров'я Тимошенко. Своє рішення суд мотивував тим, що з початку судового розгляду справи і досі у суду немає ніяких точних відомостей про стан її здоров'я.

Суддя також повідомив про те, що якщо Тимошенко буде відмовлятися від обстеження, то експертиза може бути проведена на основі існуючих медичних документів.

Наступне судове засідання у справі ЄЕСУ призначено на 10 липня.

Експертиза зокрема, повинна відповісти на питання, чи дозволяє стан здоров'я Ю.Тимошенко брати участь у судовому засіданні, чи існують медичні протипоказання для цього. !zn

Читайте також:

Суд над Тимошенко щодо ЄЕСУ перенесли на 10 липня

Захист просить дати Тимошенко «нормально похворіти»

ЄЕСУ завдала шкоди державі на 30 мільйонів, - СБУ

Україна відзвітувала перед Європою про лікування Тимошенко

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі