Німецька прокуратура почала розслідування щодо екс-президента Вульфа

Поділитися
© wdr.de
Розслідування стало можливим, оскільки Крістіан Вульф пішов у відставку і автоматично скасувався імунітет від кримінального переслідування.

Прокуратура Ганновера в суботу, 18 лютого, офіційно розпочала розслідування стосовно колишнього президента ФРН Крістіана Вульфа. Представник прокуратури пояснив, що після відставки з поста президента Вульф позбувся імунітету від кримінального переслідування, і це означає автоматичний початок розслідування. При цьому представник відмовився повідомити про те, які саме дії тепер зробить прокуратура.

Ще напередодні адміністрація бундестагу оголосила, що відставка Крістіана Вульфа з поста федерального президента позбавляє парламент від необхідності проводити голосування про звільнення його імунітету. Захистом від кримінального переслідування користується лише чинний глава держави.

Крістіану Вульф підозрюють у зловживанні службовим становищем. У органів юстиції викликають питання, зокрема, відносини колишнього президента з бізнесменом Давидом Греневольдом, щодо якого також ведеться розслідування.

Досі прокуратура не мала можливості допитувати Вульфа, свідків і накладати арешт на документи. Її підозри грунтуються виключно на матеріалах журналістських розслідувань. Греневольда підозрюють, зокрема, в тому, що він сплатив відпустку Вульфу і його дружині Беттіни на острові Зюльт. У той час Крістіан Вульф був прем'єр-міністром федеральної землі Нижня Саксонія. За рік до цієї відпустки одна з фірм Греневольда отримала від уряду Нижньої Саксонії кредитні гарантії на 4 млн євро, однак не скористалася ними. !zn

Читайте також

Президент Німеччини пішов у відставку

Німецька прокуратура просить позбавити президента Вульфа імунітету

У Німеччині розгорається скандал навколо тиску президента Вульфа на ЗМІ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі