Німецькі лікарі вважають умови лікування Тимошенко «бездоганними»

Поділитися
© news.intv.ua
Глава німецької клініки «Шаріте» вважає, що норми лікування, запропоновані Тимошенко, відповідають усім стандартам, а також, що умови в камері у лікарняному відділенні «бездоганні».

Умови у клініці «Укрзалізниці», запропонованій для лікування екс-прем'єра Юлії Тимошенко, відповідають усім стандартам. Про це сказав в інтерв'ю «Российской газете», яке буде опубліковано в четвер, глава німецької клініки «Шаріте» Карл Макс Айнхойпл, який відвідував засуджену.

Фахівці клініки «Шаріте» минулої п'ятниці оглянули ув'язнену екс-прем'єра України Тимошенко. Також вони відвідали клініку української компанії «Укрзалізниця», в якій МОЗ України хоче лікувати Тимошенко.

Карл Макс Айнхойпл назвав «бездоганними» умови в камері у лікарняному відділенні, де він оглянув Тимошенко. «Я можу підтвердити, що адміністрація, насправді, дуже постаралася створити відповідні умови», - сказав лікар.

«Зі всього видно, що влада України докладає значних зусиль. Ми були у лікарні Української залізниці, яка має більші можливості, як персональні, так і технічні. Це відповідає стандартам», - відповів Айнхойпл При цьому він зазначив, що Тимошенко, у якої, за його словами, «хребетна грижа», не зможе у в'язниці отримати відповідне лікування, «яке б поставило її на ноги».

Тим часом, родичі екс-прем'єра хотіли б, щоб лікування відбувалося у Німеччині. «Лікарня «Шаріте» готова прийняти пані Тимошенко на лікування. У нас вона б напевно, змогла повністю вилікуватися», - сказав Айнхойпл.

Державна пенітенціарна служба України, тим часом, поки не отримала висновків німецьких фахівців щодо лікування Тимошенко. Раніше Айнхойпл заявив, що Тимошенко хвора, і ця хвороба є причиною болю. На його думку, на сьогоднішній день екс-прем'єр через хворобу не може брати участі у судових засіданнях.

Як повідомлялося, генеральний прокурор Віктор Пшонка дозволив лікування Тимошенко за межами Качанівської колонії, де вона міститься.

Згодом прес-служба Міністерства охорони здоров'я України повідомила, що лікування Тимошенко планується проводити у відділенні патології хребта та периферичної нервової системи Центральної клінічної лікарні «Укрзалізниці», матеріально-технічна база якої «повністю відповідає всім вимогам фахівців з Німеччини, погодженим також всіма фахівцями медкомісії МОЗ» .

Моісеєнко нагадала, що Тимошенко дала згоду на стаціонарне лікування, але не погодилась на лікування саме у ЦКЛ №5.

Заступник міністра повідомила також, що лікування Тимошенко планується проводити за рахунок бюджету. «Це державна лікарня, не приватна, тому тут здійснюється повний комплекс лікування медичного та обладнання - все державний бюджет», - сказала вона.

У той же час, Моісеєнко не змогла оцінити вартість лікування екс-прем'єра. «Я не можу цього знати заздалегідь», - підкреслила вона.

Нагадаємо, дочка Тимошенко Євгенія заявила, що лікарі клініки «Шаріте» мають намір ознайомитися з умовами надання медичної допомоги у даній лікарні !zn

Читайте також:

МОЗ стверджує, що отримав згоду Тимошенко на стаціонарне лікування у Харкові

Тимошенко не хоче лікуватися у лікарні, яку обрали фахівці МОЗ

Тимошенко більше 50 разів відмовлялася від медогляду

У ПР вважають, що у Тимошенко можуть виявити «запалення хитрощів»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі