Нетаньяху закликав ООН зупинити Іран, поки не пізно

Поділитися
© imemc.org
Ізраїльський прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху продемонстрував на ГА ООН своє бачення меж іранської ядерної загрози. На його думку, "червоною лінією" має стати завершення Тегераном 90 відсотків робіт зі створення ядерної зброї.

Іранська ядерна загроза ставить на карту майбутнє всього світу, заявив на Генеральній Асамблеї ООН в Нью-Йорку прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху.

За словами Нетаньяху, завершення Тегераном 90% робіт зі створення ядерної зброї повинно стати «червоною лінією», перетинання якої має спричинити жорстку реакцію з боку міжнародного співтовариства.

Нетаньяху попередив, що Іран може отримати достатньо урану для першої ядерної бомби до середини 2013 року.

Раніше прем'єр Нетаньяху вже звертався до міжнародного співтовариства з проханням визначити, де проходить та «червона лінія», після перетину якої слід зробити висновок про те, що дипломатичні методи врегулювання ситуації з іранською ядерною програмою провалилися.

- Іранська влада звинуватила Ізраїль у розпалюванні військового конфлікту

Нагадаємо, 16 вересня, командувач Вартових ісламської революції, генерал Мохаммад Алі Джафарі заявив, що відповідь Ірану на будь-який напад почнеться поблизу кордону з Ізраїлем. Він також заявив, що в разі нападу Іран не буде вважати себе зв'язаним договором про нерозповсюдження ядерної зброї.

Країни Заходу звинувачують Ісламську республіку у спробах розробити ядерну зброю. Тегеран всі звинувачення відкидає, заявляючи, що дослідження в області атомної енергії носять виключно мирний характер.

У кінці липня прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що міжнародні санкції і переговори «ні на йоту» не загальмували ядерну програму Ірану і, щоб мати ефект, мають бути доповнені загрозою застосування військової сили.

Нетаньяху і міністр оборони Ехуд Барак хотіли б атакувати ядерні об'єкти Ірану восени, але поки не знаходять підтримки в командування армії і спецслужб.

Міністр цивільної оборони Ізраїлю Матан Вільнаї заявив, що в разі початку військових дій з Іраном конфлікт продовжиться близько місяця, при цьому можуть загинути до 500 жителів країни.

ЗМІ опублікували частину секретного плану Тель-Авіва щодо завдання удару проти Тегерана. Згідно з документом, це буде скоординована агресія одночасно з «безпрецедентною» кібернетичною атакою, яка за кілька хвилин виведе з ладу «інтернет, телефони, радіо, ТБ, супутниковий зв'язок, лінії оптико-волоконного зв'язку між стратегічними об'єктами країни». !zn

Читайте також:

Удар Ізраїлю по Ірану може призвести до Третьої світової війни

Іран визнав, що не раз обманював британську розвідку, щоб захистити свої ядерні об'єкти

США підтримають Ізраїль в разі атаки на Іран

Ізраїль створить танк з лазерною гарматою

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі