Нігер готовий видати сина Каддафі Міжнародному кримінальному суду в Гаазі

Поділитися
© moheet.com
Нігер відмовляється повернути Сааді Каддафі в Лівію, але готовий передати його Міжнародному кримінальному суду в Гаазі.

Уряд Нігера готовий видати сина колишнього лівійського лідера Муамара Каддафі Сааді Міжнародному кримінальному суду, якщо в Гаазі цього вимагатимуть. З такою заявою виступив міністр юстиції країни Мару Амаду.

Сааді Каддафі був заарештований у Нігері 11 лютого після того, як у п'ятницю в інтерв'ю телеканалу "Аль-Арабія" попередив про неминуче повстанні в Лівії проти нової влади. Він розповів, що підтримує контакт з співвітчизниками, серед яких є багато незадоволених нинішньою керівною адміністрацією. За його словами "бунт уже розпочався і розростається з дня на день".

Після цього Перехідна національна рада (ПНР) Лівії знову зажадала від уряду Нігера "негайно видати" Тріполі Сааді, а також "інших утікачів", що служили колишньому режиму. Представник уряду Нігера підтвердив, що вимога про його видачу дійсно надійшла, однак відмовив Лівії в цьому. Своє рішення керівництво Нігеру вкотре з пояснило тим, що воно "передасть Сааді Каддафі владі Лівії тільки тоді, коли буде впевненість у тому, що в країні його чекатиме незалежне і неупереджене правосуддя".

Представник ПНР, в свою чергу, зазначив, що керівництву Нігера щодо Сааді Каддафі варто чинити так само, як в Алжирі, де дочці колишнього лівійського лідера Аїші і іншим його родичами не дають публічно робити заяви і "викликати велику кількість проблем"

Сааді переїхав у Нігер у вересні. Наступного тижня виповнюється рік з початку повстання проти режиму Каддафі. Лівійський диктатор був убитий лівійцями в жовтні поблизу свого рідного міста Сирт. Пораненого полковника витягнули з дренажної труби, в якій він переховувався, а потім застрелили. !zn

Читайте також

Дочка Каддафі вимагає справедливого розслідування

Міжнародний суд дозволив судити сина Каддафі в Лівії

У Лівії сформовано тимчасовий уряд

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі