Ніхто з єврокомісарів не має наміру відвідувати заходи, присвячені Євро-2012 в Україні

Поділитися
Євросоюз і далі готовий взаємодіяти з українською владою, однак, як зазначили в Єврокомісії, ЄС вимагає від неї дотримуватися демократичних цінностей і верховенства права. Поки ж ніхто з єврокомісарів не має наміру відвідувати заходи в Україні, присвячені Євро-2012.

Представництво Європейського союзу в Україні повідомило, що ніхто з єврокомісарів не має наміру відвідувати заходи в Україні, присвячені фінальній частині чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

"Як стало відомо, президент Баррозу не має жодних намірів їхати в Україну або відвідувати події, присвячені Євро-2012. Цю позицію поділяють всі єврокомісари", - написало представництво на своїй сторінці у Facebook.

Згідно з інформацією, президент ЄК Жозе Мануель Баррозу порушував це питання під час зустрічі членів Єврокомісії 2 травня.

"Ще напередодні нещодавніх хвилюючих подій в Україні президент відхилив запрошення УЄФА відвідати фінальні матчі Євро-2012 через насичений графік. ЄС і надалі готовий взаємодіяти з українською владою, однак ЄС вимагає від неї дотримуватися демократичних цінностей і верховенства права", - сказано в повідомленні.

Заклики до бойкоту Євро-2012 нагадали українському МЗС методи «холодної війни»

Нагадаємо, що все більше світових лідерів відмовляються від поїздок в Україну до вирішення ситуації навколо екс-прем'єр-міністра. Про бойкот матчів Євро-2012 в Україні заявили, зокрема, австрійський та голландський уряди. Також канцлер ФРН Ангела Меркель офіційно підтвердила інформацію, що не стане відвідувати Євро-2012 в Україні, якщо ситуація навколо Тимошенко не зміниться. Голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу «не має наміру» відвідувати Україну під час чемпіонату Європи з футболу, якщо Україна не зробить кроки для вирішення ситуації навколо Тимошенко. Раніше комісар Євросоюзу з питань юстиції Вівіан Редінг оголосила про те, що не поїде на церемонію відкриття Євро-2012.

Бельгія також приєдналася до низки держав Євросоюзу, які оголошують бойкот українській частині Євро-2012. Міністр закордонних справ Бельгії Дідьє Рейндерс заявив: у Брюсселі констатують, що «українська влада вдалася до неприпустимого поводження з Тимошенко». «Ми повинні чинити тиск для того, щоб ця влада довела, що вона готова йти в правильному напрямку - перш за все, надаючи належну медичну допомогу, право на відвідування, і не тільки Юлії Тимошенко, а й іншим в'язням», - підкреслив він.

Міністр зазначив, що його держава йде на саме «політичний бойкот», тому що бельгійська збірна не пройшла у фінал європейського чемпіонату з футболу.

У той же час президент Європейської народної партії Вілфрід Мартенс закликав не до бойкоту, а до протестів під час матчів Євро-2012 в Україні. Аналогічної позиції дотримується і депутат Європейського парламенту з групи народних партій Міхаель Галер. Він закликав європейських політиків не бойкотувати Євро-2012, а їхати в Україну на чемпіонат і віддалитися від українського керівництва, розділяючи трибуни з простими вболівальниками.

Критикує заклики до бойкоту і президент Польщі Броніслав Коморовський. Він вважає, що заклики бойкотувати Євро-2012 в Україні «абсолютно неадекватні», і можуть призвести до обрання Києвом іншого, неєвропейського зовнішньополітичного курсу. !zn

Читайте також:

Німеччина закликала припинити дискусії про бойкот Євро-2012 і сконцентруватися на допомозі Тимошенко

Американський сенатор закликав не знижувати тиск на Україну і Білорусь

УЄФА не буде втручатися в політику України

Німецькі чиновники будуть ігнорувати гру своєї збірної в Харкові через солідарність з Тимошенко

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі